Prunea a fost scos din Comisiile UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prunea a fost scos din Comisiile UEFA
Prunea a fost scos din Comisiile UEFA

Chiar dacă era urmărit penal de DNA, Florin Prunea  a fost suspendat abia după ce forul european l-a scos din Comisia de Hattrick. După ce a fost amendată cu 35.000 de euro pentru problemele din procesul de licenţiere ale cluburilor din Liga I, FRF a mai primit o „palmă“ de la UEFA.

UEFA dă a doua bilă neagră federaţiei lui Mircea Sandu în decurs de doar o lună. După ce a fost amendată cu 200.000 de euro pentru neregulile din procesul de licenţiere, sumă scăzută în final la 35.000 de euro cu posibilitate de a se dubla dacă vor mai apărea probleme în următorii doi ani, FRF a intrat din nou în vizorul forului european.

De data aceasta în privinţa întârzierii cu care l-a sancţionat pe Florin Prunea, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. Directorul de relaţii internaţionale al FRF, implicat în cazul de corupţie „Penescu”, a fost suspendat din funcţie abia săptămâna trecută. UEFA s-a mişcat mult mai repede şi l-a scos pe Prunea din singura comisie din care făcea parte, cea de Hattrick, FRF acţionând pe plan intern abia după decizia forului european.

Mai mult, oficialii organismului condus de Mircea Sandu au ţinut ascuns acest lucru, motivând că nu au primit încă nicio hârtie oficială în acest sens, chiar dacă Prunea oricum nu putea lua parte la întrunirile Comisiei UEFA, pentru că are interdicţie de a părăsi Bucureştiul.

Carieră terminată la UEFA

Cum forul european tratează cu intransigenţă problemele de corupţie, cariera lui Prunea în structurile UEFA e practic terminată.

Chiar dacă FRF plănuieşte să-l reactiveze pe fostul portar în caz că justiţia îl va găsi nevinovat şi să-i returneze banii opriţi din salariu pe perioada suspendării, Prunea nu va mai putea să se întoarcă şi în Comisiile UEFA. De altfel, cazul fostului director cu relaţii internaţionale e unul singular în istoria UEFA, care a mai suspendat arbitri, jucători sau antrenori, dar nu şi un oficial din vreo comisie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite