Turcii visează la ultimul act

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu are decât 14 fotbalişti apţi de joc, naţionala pregătită de Fatih Terim îi promite viaţă grea Germaniei în această seară Stadionul St. Jakob-Park din Basel găzduieşte în

Deşi nu are decât 14 fotbalişti apţi de joc, naţionala pregătită de Fatih Terim îi promite viaţă grea Germaniei în această seară

Stadionul St. Jakob-Park din Basel găzduieşte în această seară prima semifinală a Campionatului European, Germania - Turcia.

Bătălia se va da între rigurozitatea şi organizarea germane, pe de o parte, şi spiritul de luptă şi dorinţa de afirmare ale turcilor, pe de alta. Elevii lui Fatih Terim nu se sfiesc să afirme că vor să ajungă în finală.

"Turcia va face tot ce îi stă în puteri pentru a se califica în finală", a declarat unul dintre eroii meciului din sferturi cu Croaţia, atacantul Semih Şenturk, care a adăugat: "Dacă vom câştiga semifinala, vom ajunge pentru prima dată în finala unui mare turneu. Adversarii noştri practică un fotbal total, dar noi suntem hotărâţi, vrem să mergem până la capăt. Germania se teme de noi. Ştie că nu vom ceda.

În sferturi eram stresaţi, acum situaţia e diferită". Optimismul turcilor nu are nimic în comun cu situaţia dramatică în care se află din punctul de vedere al efectivului.

Patru fotbalişti ai Semilunii sunt suspendaţi (portarul Volkan, fundaşul Emre Aşik şi mijlocaşii ofensivi Tuncay şi Arda), iar cinci accidentaţi (fundaşii Emre Gungor şi Servet Cetin, vârful Nihat Kahveci, mijlocaşii Emre Belozoglu şi Tumer Metin). "Otomanii" au încercat să-l recupereze pe Volkan, suspendat pentru două etape după cartonaşul roşu văzut în partida cu Cehia, dar Comisia de Apel a UEFA le-a respins apelul.

Au aceiaşi preparatori fizici

Naţionalele Germaniei şi Turciei lucrează cu aceeaşi societate americană specializată în pregătirea fizică, Athlete Performance, aşa că din acest punct de vedere vor fi egale.

La partida din această seară, în tribuna oficială a arenei din Basel, va lua loc şi cancelarul Germaniei, Anghela Merkel, care a asistat şi la meciul nemţilor cu Austria, din grupă.

Astăzi, ora 21.45 (TVR 1)

GERMANIA - TURCIA

Stadion: St. Jakob-Park (Basel)

GERMANIA: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Schweinsteiger, Rolfes, Ballack, Hitzlsperger - Klose, Podolski. Antrenor: Joachim Low

TURCIA: Ruştu - Hamit Altintop, Gokhan Zan, Topal, Hakan Balta - Kazim, Sabri, Mehmet Aurelio, Karadeniz - Şenturk, Mevlut Erdinc. Antrenor: Fatih Terim

Arbitru: Peter Frojdfeldt (Suedia)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite