Turcia merge în "sferturi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Fatih Terim a obţinut o calificare dramatică în faza următoare, după o victorie halucinantă cu 3-2 în faţa Cehiei Turcia şi Cehia au jucat o adevărată finală pentru

Echipa lui Fatih Terim a obţinut o calificare dramatică în faza următoare, după o victorie halucinantă cu 3-2 în faţa Cehiei

Turcia şi Cehia au jucat o adevărată finală pentru ocuparea locului doi în Grupa A şi calificarea în sferturile de finală ale Euro 2008.

Echipa naţională a Turciei a întors scorul de la 0-2 şi a învins Cehia cu 3-2, după ce "ienicerii" au marcat trei goluri în ultimele 15 minute. Selecţionata antrenată de Fatih Terim a câştigat cu 3-2 la capătul unei partide de infarct.

Aflate la egalitatea perfectă, cele două echipe ar fi mers, în caz de egalitate, până la executarea loviturilor de departajare, prima situaţie de acest gen din istoria turneelor finale. Destinul a făcut ca meciul să aibă parte de un final istoric de alt gen.

Cehii au speculat la maximum greşelile turcilor şi conduceau, după 62 de minute, cu scorul de 2-0. Turcii au avut puterea unei reveniri de poveste. Arda Turan şi Nihat cu o "dublă" au adus o victorie incredibilă Turciei în ultimele 15 minute ale partidei. Pentru ca finalul să fie şi mai tensionat, portarul turc Volkan a fost eliminat după ce a lovit un adversar, iar poarta a fost apărată de Tuncay în ultimele minute.

Turcia întâlneşte Croaţia

După victoria de aseară, turcii vor da piept în sferturile de finală cu naţionala Croaţiei, echipă care şi-a asigurat, prin cele două victorii din primele două partide, locul întâi în Grupa B.

Meciul va avea loc vineri, pe stadionul Ernst Happel din Viena.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite