Trofeul Cupei Mondiale de fotbal vine în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trofeul Cupei Mondiale
Trofeul Cupei Mondiale

Trofeul Cupei Mondiale de fotbal FIFA 2010 va efectua un turneu în 86 de ţări de pe cinci continente, iar în România va ajunge în perioada 6-8 aprilie, adus de o companie producătoare de băuturi răcoritoare, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Coca-Cola oferă fanilor români ocazia unică de a se afla aproape de trofeul pe care FIFA îl va decerna câştigătoarei Cupei Mondiale din Africa de Sud (11 iunie-11 iulie).

Bilete gratuite pentru Turneul Trofeului vor fi disponibile prin intermediul promoţiilor Coca-Cola, iar participanţii vor avea oportunitatea de a se fotografia cu Trofeul Cupei Mondiale FIFA, de a viziona un film 3-D care prezintă momente memorabile din cadrul ediţiilor Cupei Mondiale şi de a participa la o serie de experienţe interactive, dedicate Cupei Mondiale.

''Colaborarea cu Coca-Cola ne-a permis realizarea celui mai ambiţios turneu al Cupei Mondiale FIFA de până acum. În fiecare ţară pe care o vizităm, un număr foarte mare de fani celebrează venirea trofeului cu manifestări specifice culturii bogate a locurilor natale, oferindu-ne întregul lor suport'', a declarat Jérôme Valcke, secretarul general al FIFA.

Turneul trofeului FIFA, care a început la sediul FIFA din Zurich la data de 21 septembrie 2009, va cuprinde în total 86 de ţări, călătorind aproximativ 138,902 kilometri (86,304 mile), o suprafaţă mai mare de trei ori decât circumferinţa Pământului.

Trofeul măsoară 36,8 centimetri în înălţime şi cântăreşte 6,175 kilograme, fiind fabricat din aur de 18 carate. Baza conţine două straturi de malachite semi-preţioase, iar în partea inferioară sunt gravate anul şi numele fiecărei echipe câştigătoare, începând din 1974. Trofeul FIFA este oferit ţării câştigătoare la fiecare Campionat Mondial. Echipa păstrează trofeul până la următorul campionat, când i se oferă în schimb o replică a acestuia placată cu aur.

În prezent, trofeul se află în Chile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite