Tricolorii, cel mai slab atac din ultimii 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2009, România a marcat doar 12 goluri, în 10 partide disputate. Recordul negativ al naţionalei datează din 1991, când am jucat 10 partide şi am înscris 10 goluri. Lipsa eficacităţii tricolorilor nu-l îngrijorează pe Răzvan Lucescu. Selecţionerul spune chiar că România se va califica la turneul final din 2012.

Echipa naţională de fotbal a României are, în 2009, o medie de 1,2 goluri marcate pe meci. A disputat 10 meciuri şi a înscris 12 goluri. Statisticile arată că, în ultimele două decenii, tricolorii au fost mai puţin eficienţi doar în 1989 (0,75 goluri/meci), dar şi în 1991 (1 gol/meci).

12 partide a mai „bifat” România şi în 1995, dar atunci am izbutit să marcăm abia opt goluri. Sub comanda lui Răzvan Lucescu, Chivu şi compania au disputat şapte partide şi au marcat de opt ori, având o medie de 1,14 goluri pe meci.

Cunoscut ca un tip preocupat mai degrabă a nu lua gol şi, abia apoi, a marca, Lucescu jr nu pare a fi îngrijorat de acest aspect. El chiar s-a declarat mulţumit de rezultatele echipei în mandatul său.

„Sunt mândru de ce am obţinut. Bilanţul meu din şapte meciuri este de patru victorii, trei egaluri şi o înfrângere. Victoria cu Polonia m-a mulţumit, mai ales că ea va conta la clasamentul coeficienţilor. Sunt sigur că ne vom califica la Euro 2012”.

Naţionala, turneu de pregătire în China!

Meciul amical cu Polonia nu a fost ultimul al tricolorilor din acest an. Cum startul viitoarelor preliminarii va avea loc abia în septembrie 2010, Răzvan Lucescu îşi doreşte cât mai multe acţiuni ale naţionalei. Se vorbeşte chiar de un amical cu Italia, pentru a-i încălzi pe macaronari înaintea Campionatului Mondial din Africa de Sud.

Până atunci, naţionala va avea o acţiune la mijlocul lunii decembrie. În apropierea Crăciunului, elevii lui Lucescu jr se vor deplasa până în Asia, pentru a efectua un turneu de pregătire.

Astfel, în perioada 18-24 decembrie, o selecţionată formată numai din jucători din campionatul intern va juca în China două amicale, cu Thailanda şi China, dar va efectua şi mai multe şedinţe de pregătire. Nu este exclus ca până atunci să mai fie perfectat măcar încă un amical.

Şi pentru februarie 2010, conducătorii FRF se gândesc la un cantonament, care ar putea amâna cu o săptămână startul returului Ligii I.

Ciprian Marica, golgheterul României în 2009

Cu Victor Piţurcă

România – Croaţia.... 1-2  Marica

România – Serbia..... 2-3 Marica, D. Stoica

Austria – România.... 2-1   Cr. Tănase

Cu Răzvan Lucescu

Lituania – România... 0-1 Marica

Ungaria – România.. 0-1 Ghioane

Franţa – România...... 1-1 Escude (autogol)

România – Austria..... 1-1 G. Bucur

România – Feroe....... 3-1 Apostol, G. Bucur, Mazilu

Polonia – România... 0-1 D. Niculae

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite