„Tricolorii ruşinii“ iau 815.000 de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Tricolorii ruşinii“ iau 815.000 de euro pe an
„Tricolorii ruşinii“ iau 815.000 de euro pe an

Elevii lui Săndoi, plătiţi bine la cluburi, s-au făcut de râs în Letonia. Ultima calificare a naţionalei de tineret a fost acum 11 ani, cu Piţurcă pe bancă. De atunci, „tricolorii mici“ s-au întrecut în ratări care de care mai penibile.

Chiar dacă au fost zdrobiţi de nişte anonimi, românii stau excelent la capitolul salarii. Astfel, cei 14 elevi ai lui Săndoi care au jucat vineri totalizează câştiguri de 815.000 de euro anual.

Torje, Ionescu, Cordoş, Mihai Costea, Găman şi Lung jr încasează toţi peste 50.000 de euro anual, rivalizând din acest punct de vedere cu fotbalişti consacraţi din Liga I. În teren, însă, generaţia lui Torje & Co. nu a reuşit nimic notabil până în acest moment, reuşind, împreună cu echipele de tineret din anii trecuţi, 11 ani de calificări ratate. Spre comparaţie, Gauracs, cel care a marcat trei goluri în poarta lui Lung, câştigă doar 30.000 de euro pe an la Ventspils.

Săndoi: „am jucat bine, dar am avut ghinion“

Selecţionerul tineretului, Emil Săndoi, a încercat să explice eşecul de vineri. „Dintre toate meciurile, cu Letonia am avut cele mai multe şuturi, cea mai bună posesie, însă am avut ghinion şi adversarii ne-au dat cinci goluri din şase încercări.

Au fost gafe impardonabile în apărare. Nu mi-a venit să cred cât de slab a jucat Găman. L-a aiurit Gauracs de tot”, ne-a

image

spus Săndoi, care l-a chemat pe stelistul Ochiroşii să „salveze” corabia tineretului pentru următorul meci, de marţi, cu Feroe.

„Asta ne e valoarea, de ce să ne minţim singuri? Nu vine nimic din spate şi ne aşteaptă vremuri foarte grele la echipa naţională. Am pierdut meritat!”, a fost concluzia amară a impresarului Victor Becali.

Precedent cu Ţara Galilor

Tineretul nu este la prima ispravă de genul acesta. În campania de calificare pentru Campionatul European care s-a disputat în acest an, „tricolorii mici” au reuşit o serie chiar mai bună decât în aceste preliminarii, bifând 18 meciuri fără înfrângere, cu tot cu amicale. Totuşi, în ultimul joc, cel decisiv, cu Ţara Galilor, elevii lui Emil Săndoi au clacat şi au
pierdut acasă cu 3-0.

Clasamentul grupei 1


1. Rusia    5    4    0    1     14-1    12
2. România    5    4    0    1     12-5    12
3. Letonia    5    3    0    2      12-7    9
4. Moldova    4    2    1    1       3-4    7
5. Feroe    5    1    1    3     3-10    4
6. Andorra    6    0    0    6      0-17    0

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite