"Tricolorii", devreme acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia naţionalei de fotbal a României a ajuns aseară la Otopeni, unde a fost aşteptată de câţiva suporteri Eliminaţi de la Campionatul European, jucătorii lui Piţurcă s-au

Delegaţia naţionalei de fotbal a României a ajuns aseară la Otopeni, unde a fost aşteptată de câţiva suporteri

Eliminaţi de la Campionatul European, jucătorii lui Piţurcă s-au întors din Elveţia, ieri, la ora 19:45, şi s-au ferit să dea declaraţii.

Mai devreme decât şi-ar fi dorit, jucătorii şi membrii staffului echipei naţionale a României au părăsit Elveţia. La mai puţin de 24 de ore după înfrângerea cu Olanda şi eliminarea de la Euro 2008, jucătorii au avut parte de o primire tristă la Aeroportul Henri Coandă.

Chivu şi compania au fost aşteptaţi de o mână de fani şi au evitat să vorbească cu presa. Primul care a ieşit din aeronavă a fost căpitanul Cristian Chivu, acesta fiind însoţit de viitoarea soţie, Adelina Elisei. Fotbalistul lui Inter Milano a fost urmat de Paul Codrea. Jucătorii au mers cu capetele în pământ spre autocarul naţionalei.

Fără Mutu şi Contra

Marii absenţi din delegaţia României au fost Adrian Mutu şi Cosmin Contra, care au preferat alte destinaţii. Conform presei italiene, Mutu a mers în Peninsulă pentru a-şi renegocia contractul cu Fiorentina, după o perioadă tensionată între club şi jucătorul român, care a cerut o mărire de salariu consistentă.

Chiar preşedintele grupării toscane, Diego Della Valle, a confirmat că negocierile pentru prelungirea contractului lui Mutu sunt avansate. "Sunt optimist în privinţa rămânerii lui Mutu aici, la Firenze. Nu vom adopta o tactică dură cu el, când se va întoarce de la Euro ne vom întâlni cu el şi cred că sunt suficiente două cuvinte între Corvino (n.r. - Panataleo Corvino, directorul sportiv al clubului Fiorentina) şi jucător pentru a ne asigura viitorul lui", a declarat Della Valle.

A vorbit Marica

Atacantul lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, a fost unul dintre puţinii jucători care au dat declaraţii presei. "Avem cu toţii un gust amar. Colegii mei au depus un efort extraordinar, iar eu nu cred că aş fi putut face mai mult", a declarat atacantul, care nu a jucat niciun minut la Euro.

Tot la sosire, preşedintele FRF Mircea Sandu a pus eliminarea României pe seama oboselii acumulate de jucători. "Jucătorii au fost prea obosiţi cu Olanda. Ei ne-au permis să atacăm în unele momente. Nu trebuiau să se gândească la meciul dintre Franţa şi Italia. Oricum, calificarea s-a jucat cu Italia. Dacă învingeam, am fi avut două şanse din trei", a declarat Sandu.

Nu suntem dezamăgiţi. Am făcut două puncte cu două superechipe. Cred că penalty-ul cu Italia a fost un moment psihologic pentru noi.
Dorin Goian,
fundaş România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite