Tricolorii sunt peste Insulele Feroe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tricolorii nu vor mai avea galbenul ca echipament principal
Tricolorii nu vor mai avea galbenul ca echipament principal

România a obţinut o victorie mică, 3-1 cu amatorii din Insulele Feroe. Spre norocul nostru, rezultatele din celelalte grupe ne menţin în urna a doua valorică, motiv să ne facem din nou iluzii. Mulţumim Elveţia şi Muntenegru! Ele le-au încurcat pe Israel şi Irlanda, permiţân­­­du-ne să rămânem în urna a doua pentru următoarele calificări.

Aseară s-a terminat cu chinurile. Dar ce e mai rău abia urmează. Cel puţin pentru un an, până la următoarea campanie de calificare, România intră în moarte clinică. Se vor căuta soluţii de reconstrucţie, de repoziţionare şi împăcare.

Cu Mutu, cu suporterii şi cu palmaresul serios afectat de Serbia, Austria şi Lituania, adică de urnele valorice de la coada Europei. 

Operaţia reuşită, pacientul mort. O victorie cu pescarii din Feroe nu a încălzit pe nimeni. Fără nicio aluzie la cele şase grade Celsius de la Piatra Neamţ.

Pur şi simplu, faţa naţionalei pare că a îngheţat odată cu retragerea Generaţiei de aur. Fiindu-le mai greu cu mingea decât cu undiţa, „insularii” au stat bine în ghete sub Pietricica. 

N-au primit decât un gol în prima repriză, de la Apostol, care a preluat bine în careu şi a şutat la colţul scurt. Gol de portar, se pare că feroezul Mikkelsen nu şi-a ales bine momentul retragerii.

România a continuat fuga spre glorie, dar a fost mai greu decât anticipam. Şi cum se mai întâmplă şi minuni, micuţul, dar inimosul Gigel Bucur a marcat cu capul pentru 2-0. Vecinii noştri de clasament au respectat titlul de „derby al grupei” şi au pus tare osul la minge.

Nu s-au lăsat până nu au dat şi ei un gol. 2-1 şi ne puneam iar mâinile în cap sau râdeam amar. Mazilu, înlocuitorul lui Mutu, ne-a mai liniştit. 

Totuşi, rămâne o enigmă. Ori au limitat feroezii proporţiile scorului, ori ne-am arătat noi limitele? Singura certitudine: la următoarea tragere la sorţi, pentru CE din 2012, vom fi tot în urna a doua. Asta nu e o garanţie că ne calificăm.

3 - 1

România: Pantilimon – Panin, Goian (’25 Galamaz), Rădoi, Raţ – Mara, Apostol, N. Grigore, Varga – Marica (’81 Mazilu), Bucur (’75 An. Cristea).
Antrenor: Răzvan Lucescu

Feroe: Mikkelsen – Nes, Danielsen, Gregersen, Bo – Benjaminsen (’81 C. Jacobsen), R. Jacobsen (’73 Hansen), Samulesen, Borg – Olsen, Holst (’70 Lokin).
Antrenor: Brian Kerr

Goluri: Apostol ’14, G. Bucur ’62, Mazilu ’87  / Bo ’83
Stadion Ceahlăul (Piatra Neamţ): 10.000 de spectatori
Arbitru: Alexander Gvardis (Rusia)

Telex

image
  • Naţionala fără numărul 10. După scandalul cu Mutu, numărul 10 a rămas vacant. În cele din urmă, a fost desemnat Tibi Bălan (foto) să-l poarte, însă jucătorul Unirii a fost doar rezervă. E prima dată când România joacă fără un număr 10 printre titulari.
  • Mesajul naţionalei pentru fani.  Jucătorii români au pătruns pe teren cu un banner pe care scria „Mulţumim pentru susţinere”. La rândul lor, suporterii naţionalei din Piatra Neamţ au avut mesajul „Moldova te iubeşte necondiţionat” şi „România, Moldova e casa ta”.
  • Bişniţă cu bilete. Cu o oră înainte de meci se vindeau bilete la negru în centrul oraşului. Cele de 20 de lei se dădeau la jumătate de preţ. De altfel, bişniţarii au dat anunţ şi la mica publicitate pentru a scăpa de tichete.
  • Dani Coman, în tribună. Titularul de drept al postului de portar a resimţit dureri după meciul cu Serbia şi nu a fost nici măcar rezervă. Pantilimon i-a luat locul între buturi, în timp ce Tătăruşanu a fost rezervă.
  • Nicolae Grigore a debutat la naţională. Costin Lazăr s-a accidentat la antrenamentul din ziua meciului şi nu a mai fost inclus în lot, deşi trebuia să fie titular. Locul său în primul 11 a fost luat de Nicolae Grigore, care a jucat în premieră la naţională. O altă premieră, primul gol al lui Apostol la naţională.
  • Retragerea funcţionarului. Portarul echipei din Insulele Feroe, Jakup Mikkelsen, s-a retras din fotbal la 39 de ani. Înaintea partidei, a primit un buchet de flori din partea preşedintelui federaţiei din Feroe. Mikkelsen îşi va continua activitatea de funcţionar.
  • Rădoi, căpitan. În lipsa lui Mutu şi a lui Chivu, fostul căpitan al Stelei a purtat banderola şi pentru echipa României.
  • Goian s-a accidentat. În prima repriză, fundaşul a resimţit dureri şi a ieşit în aplauzele publicului. În locul său a intrat Galamaz. 
image

Iată filmul meciului :

min. 90:2 Partida se termină cu scorul de 3-1.

min. 90 Andrei Cristea ratează majorarea scorului, mingea trimisă de el izbindu-l pe ionuţ Mazilu.

min. 86 GOOOOOOOOOOOL! 3-1 Ionuţ Mazilu izbuteşte să marcheze în poarta lui Mikkelsen, după o greşeală gravă a defensivei feroeze

min. 83 GOOOOOOOOOOOL! 2-1 Egil a Bo reuşeşte să marcheze în poarta lui Pantilimon, cu capul din faţa lui Rădoi, la o centrare venită de pe partea stângă.

min. 80 Marica părăseşte terenul, fiind înlocuit de Mazilu.

min. 74 Andrei Cristea îi ia locul lui Gigel Bucur.

min. 65 Rădoi este pentru a doua oară purtător al banderolei de căpitan, într-un meci care se îndreaptă spre o victorie clară a echipei noastre în faţa unui adversar care nu ridică niciun fel de probleme.

min. 62 GOOOOOOOL!  2-0. Gigel Bucur marchează cu capul, din centrarea lui Marica.

min 60 Meciul se mută în jumătatea de teren a feroezilor, însă tricolorii nu izbutesc să ameninţe periculos poarta lui Mikkelsen.

min. 51 Grigore vede şi el "galben" pentru joc periculos

min. 46 A început repriza secundă

min. 45 1-0 este rezultatul pauzei, după golul marcat de Apostol (15).

min. 42 Panin primeşte şi el un cartonaş galben, după un fault asupra lui Samuelsen.

min. 40 Benjaminsen îl faultează grosolan pe Mara. Apostol pasează pentru Rădoi, dar şutul lui este deviat în corner.

min. 38 Samuelsen driblează neinspirat şi pierde mingea, la unul dintre singurele atacuri spre poarta lui Pantilimon.

min. 31 Ploaia de cornere continuă la poarta lui Mikkelsen, fără efect însă pe tabela de marcaj. Deocamdată.

min. 26. Marica este pălmuit de Egil A Bo şi cerul lui s-a umplut de stele verzi. Fundaşul din Feroe a scăpat doar cu un cartonaş galben, Marica aflându-se în poziţie de ofsaid.

min. 24 Galamaz debutează în echipa naţională, Goian fiind cel care părăseşte terenul, resimţindu-se după ce a călcat strâmb.

min. 22 Profesorul de limba engleză, Mikkelsen, scoate miraculos o minge trimisă de  Varga, din marginea careului mic.

min. 20 Goian s-a accidentat serios la glezna stângă. El a călcat greşit după un contact cu un adversar. Totuşi, el continuă jocul.

min. 18. Tricolorii se năpustesc spre poarta lui Mikkelsen, dar Marica şi Gigel Bucur ratează majorarea scorului.

min. 15 GOOOOOOOOOOL. 1-0. Apostol înscrie primul gol pentru echipa naţională, după o pasă primită de la Gigel Bucur.

min. 12 "Pescarii" prind curaj, dar Jacobsen n-are forţa necesară pentru a-l depăşi pe Goian.

min. 9 Marica se duelează în careu cu un "stomatolog" şi cu un "barman". Din clinci, mingea iese în afara terenului.

min. 6 Al doilea corner obţinut de tricolori. Mingea se scurge însă pe lângă atacanţii lui Răzvan Lucescu şi părăseşte terenul sub privirile blânde ale "pescarilor", care se strânseseră în jurul portarului Mikkelsen, aflat la ultimul meci pentru echipa din Feroe.

min. 3 Voleul lui Marica îl ţintuieşte pe Gregersen la pământ, fiind nevoie de intervenţia echipei medicale pentru ca el să poată continua jocul.

min. 2 Grigore, debutant în echipa naţională , faultează un "agent de vânzări" din echipa Insulelor Feroe.

min. 1 A început meciul. Pentru prima dată în istoria echipei naţionale, tricoul cu numărul 10 este purtat de o rezervă, Tibi Bălan.

Partida din această seară, care se joacă fără Mutu şi Chivu, ambii suspendaţi, contează doar pentru palmares dar şi pentru blazonul care cu greu va putea fi spălat după dezastrul de la Belgrad (0-5 cu Serbia)

Mai citiţi şi:

România: Pantilimon - Panin, Rădoi, Goian, Raţ - Mara, Apostol, Grigore, Varga - Bucur, Marica. Selecţioner: Răzvan Lucescu.

Rezerve: Tătăruşanu, Tibi Bălan, Neşu, Ad. Cristea, Galamaz, Mazilu, An. Cristea

Insulele Feroe:  Mikkelsen - Naes, Danielsen, Egil á Bo, Gregersen -  Benjaminsen, S. Samuelsen, Jákup á Borg,  Olsen - Jacobsen, Christian Holst. Selecţioner: Brian Kerr.

Rezerve: Joensen,  Petersen, Eliasen, Hansen, Jacobsen,  Loekin, Davidsen.

Arbitru: Aleksandr Gvardis; arbitri asistenţi: Tihon Kalughin, Mihail Erovenko; arbitru de rezervă: Maxim Laiuşkin (toţi din Rusia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite