Trei zile, două „roşii“, un dezastru biblic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Chivu trece prin cea mai tulbure perioadă a carierei, iar echipa sa, Inter Milano, pare să fi ajuns la finalul unui ciclu. Căpitanul naţionalei României a reuşit rara „performanţă” de a fi eliminat în două partide consecutive, asupra sa abătându-se o furtună de critici.

Bătrân, lent, obosit, într-un singur cuvânt expirat! Sunt cuvintele cu care a fost caracterizat Chivu după umilinţa trăită marţi seară la Milano în faţa lui Schalke (2-5). Practic, românul a revăzut filmul de coşmar din derby-ul cu AC Milan (0-3) de la finalul săptămânii trecute: a văzut „roşu" în faţa ochilor după o prestaţie slabă, iar echipa sa a fost spulberată la un scor ruşinos. În numai trei zile, de sâmbătă până marţi, campioana la zi a Italiei, a Europei şi a lumii a fost somată să-şi ia adio de la două obiective: titlul în Serie A şi Liga Campionilor.

 Astfel, după cinci ani înfloritori, cu Chivu printre protagonişti, pentru nerazzuri a venit vremea schimbării. Iar românul de 30 de ani e printre cei vizaţi de această „remaniere", lucru demonstrat de fluierăturile cu care Chivu a fost acompaniat de fanii interişti în momentul eliminării.

Dezastru ca fundaş central

„Nu se poate să ne apărăm aşa!", scriau cei de la fcinternews.it în transmisia live a meciului cu Schalke. Site-ul de casă al milanezilor evita să numească vinovaţii pentru golurile în serie încasate de la nemţi. Numele au apărut însă a doua zi în presa din Peninsulă, cei „executaţi" fiind stoperii Chivu şi Ranocchia.

„Mă sacrific să joc fundaş stânga. Locul meu e în centrul apărării", obişnuia să spună românul atunci când era chestionat pe seama postului său în partitura lui Inter. Meciurile cu AC Milan şi Schalke l-au pus însă pe Chivu faţă în faţă cu realitatea.

Capetele de acuzare ale lui Chivu

- În debutul meciului, l-a scăpat din marcaj pe Raul, al cărui „cap" a dat primul semnal de alarmă pentru Inter.
- Schalke a egalat la 2 după o acţiune pornită de masivul Edu pe un culoar apărut în aria de acoperire a lui Chivu.
- La golul de 3-2 al nemţilor, Chivu şi Ranocchia au „dormit", iar spaniolul Raul a speculat.
- Autogolul de 4-2 al lui Ranocchia a venit după ce Chivu a fost scos cu lejeritate din dispozitivul de apărare.
- A primit două „galbene" în decurs de numai zece minute, în intervalul 52-62. Niciunul dintre faulturile sale tactice nu era imperios necesar.

"Am văzut în partida cu AC Milan că au avut unele probleme în zona fundaşilor centrali ."
Ralf Rangnick
antrenor Schalke

2-5

Inter Milano: Julio Cesar - Maicon, Rannochia, Chivu, Zanetti - Stankovici (Kharja 24, Cordoba 63), Motta (Nagatomo 76), Cambiasso - Sneijder - Eto'o, Milito. Antrenor: Leonardo

Schalke: Neuer - Uchida, Matip, Howedes, Sarpei - Farfan, Papadopoulos, Jurado (Draxler 83), Baumjohann (Schmitz 76) - Raul (Karimi 87), Edu. Antrenor: Ralf Rangnick

Goluri: Stankovici 1, Milito 34 / Matip 17, Edu 40, 75, Raul 53, Ranocchia 57 (aut.)
Eliminat: Cristi Chivu 62
Stadionul Giuseppe Meazza: 70.000
Arbitru: Martin Atkinson (Anglia)

" S-a văzut de la meciurile cu Bayern că e ieşit din formă. Acum, ca fundaş central, a fost şi mai rău."
Gazzetta dello Sport

" Eliminarea a fost punctul culminant al unei perioade negre pentru Chivu. "
Calciomercato.it

" Cu casca desfăcută, Chivu pare un kamikaze în misiune. Frustrat şi confuz, ar trebui să-şi prezinte demisia din postura de fundaş central. "
Mediaset

" Fundaşii centrali au fost o catastrofă şi l-au trădat pe Leonardo.Chivu e un dezastru de proporţii biblice."
Quotidiano.net

" Chivu a simţit durerile bătrâneţii şi lentorii sale. Obosit, a făcut mai mult figuraţie."
Il Giornale

" Poate că fundaşul român ar trebui să stea puţin mai departe de teren."
Interistaweb.it

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite