Trei pe loc pentru EURO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo (în roşu) a fost greu de ţinut  de către fundaşii naţionalei Norvegiei
Cristiano Ronaldo (în roşu) a fost greu de ţinut de către fundaşii naţionalei Norvegiei

Cel puţin 30 de naţionale concurează cu şanse considerabile pentru 10 locuri rămase libere la turneul final de anul viitor din Ucraina şi Polonia. În afară de parcursul de regularitate al Germaniei, Italiei, Spaniei şi Olandei, s-a încins lupta pentru celelalte locuri care duc la Euro 2012.

Vom avea o toamnă de foc în preliminariile pentru Europeanul din Ucraina şi Polonia. Nimic nu s-a decis în cele nouă grupe, chiar dacă putem spune de pe-acum că Germania, Italia, Spania şi Olanda nu mai au cum să rateze prezenţa la turneul final decât în cazul unui dezastru.  În afara celor patru, ar mai rămâne 10 poziţii calificante pentru care se bat cu şanse reale vreo 30 de echipe. Adică o concurenţă de trei pe loc! Grupa României pare să fie cea mai echilibrată dintre toate, cu primele cinci clasate înşirate pe parcursul a numai şase puncte.

În acest moment, dacă „tricolorii" vor prinde locul de baraj, avem foarte puţine indicii despre posibilii adversari: poate Cehia, poate Suedia, poate Anglia sau Muntenegru, poate Belgia sau Turcia. În rest, orice se poate întâmpla în ultimele trei-patru etape, atât cât a mai rămas până la finalul preliminariilor. Sugestive sunt situaţiile din Grupele B şi H (cu Irlanda, Rusia şi Slovacia la egalitate de puncte, la fel ca în cazul Portugaliei, Danemarcei şi Norvegiei), dar şi din Grupa F, unde Grecia, Croaţia şi Israel sunt despărţite de un singur punct.

Balint, neputincios cu Suedia

Dacă „tricolorii" au revenit în calculele calificării prin victoria împotriva Bosniei, un alt român, Gabi Balint, a ieşit complet din ecuaţie. Deşi la un moment dat privea cu optimism spre un eventual loc doi, naţionala Moldovei a fost pusă la respect în „dubla" cu Suedia. Surprinzător, nordicii s-au chinuit cu echipa lui Balint pe teren propriu (2-1), însă au câştigat fără drept de apel returul de la Chişinău (4-1).

Capello este „obosit"

Lăsând la o parte „bomba" Liechtenstein - Lituania 2-0, singura mare surpriză înregistrată la finalul săptămânii trecute s-a produs pe „Wembley". În cursă directă cu Muntenegru pentru şefia grupei, Anglia a pierdut două puncte mari contra Elveţiei (2-2), doar inspiraţia rezervei Ashley Young făcând ca britanicii să nu părăsească terenul învinşi. Ca de obicei când jocul echipei sale nu merge, Fabio Capello a dat vina pe oboseală, aşa cum a făcut-o şi după eliminarea Angliei de la Mondialul de anul trecut. „În ultimele 10 minute nu am mai avut energie. E o perioadă dificilă a anului pentru a juca un meci", s-a scuzat cel mai bine plătit selecţioner din lume.

Anglia suferă la portari

Culmea, înaintea partidei cu Elveţia, Capello spunea că elevii săi sunt "plini de entuziasm, ca nişte copii", lucru contrazis de realitate. Pe de altă parte, continuă „criza portarilor" din naţionala Angliei. După gafa antologică făcută de Robert Green la Mondiale cu SUA, acum a venit rândul lui Joe Hart să aibă pe conştiinţă ambele goluri marcate din lovituri libere de elveţianul Barnetta.

INFO
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite