Trei pentru infern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei echipe din Liga I duc o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a nu termina campionatul pe locul 15, care duce spre eşalonul secund.

Gloria Buzău şi CS Otopeni (ocupantele locurilor 18, respectiv 17) sunt deja condamnate ca din sezonul viitor să activeze în Liga a II-a, iar Farul (16) e ca şi retrogradată. Aşa că în subsolul clasamentului primului eşalon a rămas o singură necunoscută: cine va ocupa locul 15? Gloria Bistriţa (35 de puncte), Poli Iaşi (35) sau Gaz Metan Mediaş (33), aceasta din urmă îl ocupă în prezent.

Otopeni şi Buzău, „arbitri“ la retrogradare

Cele două deja retrogradate vor avea un mare rol în stabilirea celei care le va însoţi în fosta Divizie B. Gloria Buzău va juca cu Poli Iaşi şi cu Gloria Bistriţa, în timp ce CS Otopeni va da piept cu bistriţenii.

Ioan Horoba, directorul general al medieşenilor, crede că lupta nu este tranşată. „Acum se va juca supravieţuirea în primul eşalon, în ultimele două etape. Toată lumea este de părere că partidele cu CS Otopeni şi cu Gloria Buzău sunt uşoare, dar nu este deloc aşa. Iar noi ne-am izbit de ele şi am trecut cu greu. Gaz Metan are cel mai greu program şi handicapul de două puncte faţă de Bistriţa şi Iaşi. Dar nu vom ceda”, a spus oficialul ardelean.

Lui Horoba îi este cel mai frică de arbitraje. „Dacă vom avea parte de arbitraje ca cel al brigăzii din Grecia, de la meciul cu Gloria Bistriţa, vom avea şanse reale de a ne salva. Cel mai tare ne este teamă de arbitrii români, nu pentru că sunt incorecţi, dar am fost cea mai dezavantajată echipă şi avem suspiciuni asupra lor. Am solicitat arbitrii străini la meciul cu Farul, dar constănţenii nu au fost de acord”, a afirmat Horoba.

Ioan Horoba a spus că ar trebui să se ia o decizie pe cale sportivă în privinţa echipei FC Argeş, care e implicată în scandalul „mită pentru arbitri”.

Meciurile celor trei echipe

Etapa    Gloria Bistriţa    Poli Iaşi       Gaz Metan
33    CS Otopeni (a)    Gloria Buzău (a)   Farul (d)
34    Gloria Buzău (d)    Rapid (d)  CFR Cluj (a)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite