Codrea: "Tragedie este moartea lui Enke, nu ratarea unei calificări"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul echipei Siena, Paul Codrea, a declarat, miercuri, că naţionala trebuie să aibă rezultate bune încă din meciurile de pregătire, pentru că se poate reabilita în faţa suporterilor doar prin prestaţii bune şi printr-o calificare la Campionatul European din 2012.

"Este un început de drum şi trebuie să avem rezultate bune încă din start. Ne putem reabilita în faţa suporterilor în meciurile oficiale şi printr-o calificare la Euro. Ar fi o mare dezamăgire dacă vom rata calificarea, însă nu va fi o tragedie. Tragedii sunt altele, cum este moartea lui Enke. Astea sunt tragedii", a spus Codrea.

Portarul Costel Pantilimon a declarat că toţi colegii săi sunt pregătiţi să se sacrifice pentru a obţine calificarea la viitorul Campionat European. "Au fost lucruri care nu ne fac plăcere, însă trebuie să privim înainte şi să începem cu dreptul această campanie. Vrem să câştigăm în Polonia, dar şi să reuşim un meci bun. Am pornit cu gândul de a ne califica. Noi şi întreaga naţională ne dorim calificarea.  Dacă se va apela la mine, sunt pregătit şi îmi voi face datoria pe cât pot eu", a spus Pantilimon.

Jucătorul lui FC Timişoara consideră că "orice meci al naţionalei ar trebui să fie un eveniment şi să reprezinte o mândrie", iar în privinţa noului regulament impus la naţională de selecţioner a comentat: "Sunt reguli normale şi trebuie să le respectăm, pentru că sunt binevenite într-un grup".

În privinţa sinuciderii portarului german Robert Enke, Pantilimon a comentat: "Ne pare rău că se întâmplă astfel de lucruri. Astea sunt cu adevărat tragedii şi te învaţă să preţuieşti şi mai mult viaţa".

Partida amicală Polonia-România se va disputa la 14 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul Legia din Varşovia. Tricolorii vor pleca joi spre Polonia, iar vineri, la ora jocului, au programat antrenamentul oficial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite