"Trădătorii" ţărilor în care s-au născut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca Podolski sau Klose, care s-au născut în Polonia şi au cetăţenie germană, şi alţi fotbalişti au refuzat să evolueze în selecţionata ţării de origine, pentru a îmbrăca tricoul unei alte echipe naţionale

10. Sotiris Nini - născut în Albania, mijlocaşul evoluează pentru naţionala Greciei. Jucătorul dorit de United a emigrat în Grecia la vârsta de 9 ani, iar în această vară a jucat pentru Grecia la Cupa Mondială din Africa de Sud.

9. Giuseppe Rossi - născut în SUA, la New Jersey, reprezintă naţionala Italiei. Ar fi putut juca împotriva "azzurilor" la Cupa Mondială din 2006, dar l-a refuzat pe Bruce Arena. Doi ani mai târziu, a îmbrăcat tricoul Italiei în partida câştigată cu 3-1 în faţa Statelor Unite, în Cupa Confederaţiilor.

8. Omar Sivori - născut în Argentina, a jucat pentru Italia. Unul dintre jucătorii emblematici din Serie A, în anii '50 şi '60, Sivori a îmbrăcat de 9 ori tricoul squadrei azzura, înscriind 8 goluri. Unul dintre ele într-un amical câştigat în faţa Argentinei cu 4-1.

7. Valon Behrami - născut în Kosovo, a evoluat la CM din 2006, Euro 2008 şi CM 2010 pentru Elveţia. El a fost dorit de naţionala Albaniei, dar i-a refuzat pe aceştia.

6. Stuart McCall - născut în Anglia, a reprezentat Scoţia. Şi-a înfruntat naţionala ţării natale la Euro '96.

5. Josip Simunic - Joacă pentru Croaţia, deşi s-a născut în Austrialia. A jucat în celebra partidă Croaţia-Australia, la CM din 2006, când a fost eliminat abia după ce Graham Poll i-a acordat cel de-al treilea cartonaş galben. Simunic a debutat la naţionala Croaţiei în 2001.

4. Miroslav Klose - născut în Polonia, joacă pentru Germania. A evoluat pentru nemţi în partida câştigată în faţa Poloniei, 1-0, la Cupa Mondială din 2006. În 2001 Klose a fost convocat la naţionala Ploniei, dar a refuzat, spunând că are paşaport german.

3. Lukas Podolski - născut în Polonia, evoluează pentru Germania. A jucat în atacul "Mannschaftului", împotriva Poloniei, la Euro 2008, înscriind de două ori. Susţine că a fost ignorat de oficialii din ţara natală, acesta fiind motivul pentru care a ales Germania.

2. Herbert Wimmer - născut în Belgia, a jucat pentru Germania. A câştigat Euro '72 alături de naţionala Germaniei de Vest. Şi-a învins ţara natală în semifinale, cu 2-1.

1. Deco - născut în Brazilia, a evoluat la naţionala Portugaliei. A fost convocat la naţionala lusitană de Luiz Felipe Scolari şi nu a refuzat. A debutat pentru Portugalia chiar în faţa Braziliei, în 2003, reuşind să înscrie în victoria cu 2-1. S-a retras de la naţională după Cupa Mondială din Africa de Sud, unde a ratat o nouă întâlnire cu Brazilia din cauza lui Carlos Queiroz, care nu a vrut să-l introducă

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite