„Tot Franţa va câştiga grupa!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edin Dzeko, atacantul bosniacilor, vede „Cocoşul galic“ favorit la calificare. Selecţionerul Bosniei, Safet Susici, a declanşat un război psihologic înaintea partidei de azi, făcându-le francezilor cunoştinţă cu fotbaliştii săi.

Moralul „cocoşilor" înaintea partidei din această seară de la Sarajevo nu este unul tocmai bun. Şapte meciuri fără victorie, din care patru înfrângeri consecutive, este bilanţul catastrofal al naţionalei antrenate acum de Laurent Blanc. Cu toate astea, vedeta bosniacilor Edin Dzeko este de părere că Franţa rămâne principala candidată la calificare.

„Categoric, ei sunt marii favoriţi ai acestei grupe", a declarat atacantul lui Wolfsburg, într-un interviu pentru L'Equipe. Golgheterul Bundesligii din sezonul trecut a ţinut totuşi să avertizeze România şi Belarusul că pentru locul doi se va duce o luptă pe viaţă şi pe moarte: „Bosnia ţinteşte poziţia secundă, pentru noi calificarea la Euro este o necesitate".

Săgeţi de la Susici

De altfel, încrederea şi buna dispoziţie domnesc în aceste zile în tabăra bosniacă. Selecţionerul Safet Susici a făcut puţin haz de necazul Franţei, lăudându-se cu jucătorii săi înaintea meciului de azi. Gluma a fost gustată cu jumătate de gură de presa franceză, care nu a găsit tocmai oportun momentul.„Tocmai înaintea unui meci capital pentru noi", a răbufnit L'Equipe.

„Spahici e mâna mea dreaptă, un adevărat căpitan. Este unul dintre cei mai buni fundaşi din Europa: puternic, tehnic, aproape imposibil de depăşit la duelurile aeriene. Nu ştiu cum m-aş descurca fără el"

„Pjanici e titular la Lyon la 20 de ani, asta spune totul despre el. Poate fi şi numărul 10, dar poate juca şi mai retras. Când primeşte mingea poate avansa uşor 20 de metri cu ea. Chiar l-am rugat pe Rahimici să-l mai cheme înapoi când îl ia valul"

„Misimovici e un veritabil număr 10, un fin pasator. Îmi aminteşte un pic de...Safet Susici. Aceaşi calitate a paselor, viziunea asupra jocului şi acelaşi gabarit. Din cele 48 de goluri marcate de Dzeko la Wolfsburg în ultimii doi ani, cel puţin 30 au plecat de la el"

„Ibisevici este un model, un băiat extrem de inteligent. Am stat lângă el la o confereinţă de presă când a trecut de la franceză la bosniacă şi germană fără cea mai mică problemă. Pot să-l joc pe stânga, pe dreapta, nu zice niciodată nimic şi îşi face de fiecare dată treaba"

„Dzeko e ca un uragan: rade tot în calea lui. Deşi e mare, e mobil, puternic şi foarte tehnic. Este inteligent şi foarte ambiţios. La anul,  va juca probabil pentru Real Madrid".

Bosnia (4-4-2): Hasagici - Mujdza, Spahici, Nadarovici, Rahimici- Pjanici, Ibricici, Lulici -  Misimovici -  Dzeko, Ibisevici. Selecţioner: Safet Susici. Rezerve: Begovici - Pandza, Mravac, Jahici, Stilici, Medunjanin, Zec

Franţa (4-3-3): Lloris - Sagna, Rami, Mexes, Clichy - M'Vila, A. Diarra, Diaby - Valbuena, Benzema, Malouda.

Selecţioner: Laurent Blanc. Rezerve: Mandanda - Sakho, Reveillere, Matuidi, Briand, Menez, Gameiro

Stadion: „Kosevo", Sarajevo

Arbitru: Felix Brych (Germania)

„Noi cu cine atacăm?"

Cu trei atacanţi valizi rămaşi în lot, după accidentările lui Remy, Saha şi Hoarau, „Le Monde" se întreabă ce formulă va alege Laurent Blanc pentru a surprinde defensiva Bosniei.

„Benzema va fi trimis în teren din primul minut, cel mai probabil într-un trio ofensiv alături de Malouda şi Valbuena, dar opţiunile de pe bancă sunt doar Briand şi Gameiro", îşi fac griji francezii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite