Torres la Chelsea,locul şase în topul celor mai scumpe transferuri din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerea atacantului Fernando Torres de la Liverpool la Chelsea ocupă locul şase în topul celor mai scumpe transferuri din istorie, suma plătită fiind de 50 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 58 de milioane de euro, scrie cotidianul As.

Cel mai scump transfer din istorie rămâne cel al lui Cristiano Ronaldo, de la Manchester United la Real Madrid, pentru 94 de milioane de euro, în vara anului 2009.

Trecerea lui Zinedine Zidane de la Juventus la Real Madrid a costat 73 de milioane de euro în 2001 şi se află pe locul doi în acest clasament. Locul trei este ocupat de transferul suedezului Zlatan Ibrahimovici de la Internazionale Milano la FC Barcelona, cu 66 de milioane de euro (46 de milioane plus atacantul Samuel Eto'o evaluat la 20 de milioane de euro), în 2009, în timp ce Kaka (65 de milioane, de la AC Milan la Real Madrid în 2009) şi Luis Figo (60 de milioane de euro, de la FC Barcelona la Real Madrid în 2000) ocupă locurile patru şi cinci.

Fernando Torres cu 58 de milioane de euro vine pe locul şase, în timp ce trecerea lui Hernán Crespo la Lazio se află pe şapte (55 milioane de euro - 2000) iar al lui Gianluigi Buffon la Juventus (54 milioane de euro - 2001) ocupă poziţia a opta.

Transferul lui Gaizka Mendieta, în 2001, de la Valencia la echipa Lazio a costat 48 de milioane de euro şi ocupă locul nouă.

Topul primilor zece este încheiat de un alt transfer al echipei Chelsea, Andrei Şevcenko, pentru care rusul Roman Abramovici le-a plătit celor de la AC Milan 46 de milioane de euro, în 2006.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite