Tommasi către fotbalişti: "Nu vă dezvăluiţi homosexualitatea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Damiano Tommasi, preşedintele Sindicatului fotbaliştilor din Italia
Damiano Tommasi, preşedintele Sindicatului fotbaliştilor din Italia

Preşedintele Sindicatului fotbaliştilor din Italia (AIC), Damiano Tommasi, a declarat că nu-i sfătuieşte pe jucătorii homosexuali să-şi dezvăluie orientarea sexuală, informează AFP.

"Nu cred că trebuie să încurajăm asta. Faptul că ai putea fi identificat, arătat cu degetul, ca fiind «cineva care este» îţi poate afecta munca, fie că eşti jurnalist, fotbalist sau om politic, şi nu cred că asta este recomandabil. Homosexualitatea este în continuare un subiect tabu în fotbal, deoarece aici există o coabitare (între colegi) diferită decât în alte profesii", a precizat Tommasi în timpul unei emisiuni de televiziune.

El a menţionat că, în mediul său, orice iese din tipare şi nu este convenţional, "poate deveni un bumerang". "Să-ţi dezvălui preferinţele sexuale este greu în orice profesie şi mai mult pentru fotbalişti, care împart vestiarul şi, deci, intimitatea cu alţii. Nu cred că în fotbal, jucătorii se tem să spună cine sunt, dar este posibil să nu o facă din motive personale. Nu cred că este o obligaţie să-ţi dezvălui orientarea sexuală pentru a putea munci şi trăi în linişte", a mai spus preşedintele AIC.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite