Dita Tomescu si Paula Redcliffe, starurile Maratonului Londrei 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii maratonului de la Londra din 2009 au anunţat, astazi lista atletelor care vor lua parte la cursa din luna aprilie, printre ele numărându-se şi sportiva română Constantina Diţă, câştigătoarea medaliei de aur la JO-2008, şi Paula Radcliffe informează Mediafax 

Constantina Diţă va concura în cursa din capitala Angliei pentru a opta oară în carieră, în timp ce Paula Radcliffe va reveni în această competiţie după trei ani de absenţă. Sportiva britanică are în palmares trei titluri la maratonul londonez şi se află la doar unul distanţă de recordul de patru concursuri câştigate deţinut de fosta atletă Ingrid Kristiansen (Norvegia).

Radcliffe, în vârstă de 34 de ani, a avut o evoluţie dezamăgitoare în ediţia din acest an al JO de la Beijing, unde s-a clasat abia pe locul 23, într-o competiţie care a fost câştigată de atleta Constantina Diţă. Totuşi, sportiva britanică şi-a atins vârful de formă din acest sezon, când s-a impuns în maratonul de la New York de luna trecută.

"Este fantastic că pot concura din nou la Londra. Am ratat ultimele trei ediţii din cauza accidentărilor şi am fost dezamăgită pentru că nu am putut fi pe deplin pregătită pentru Jocurile Olimpice din vara asta. Dar, după victoria mea la New York de luna trecută, îmi doresc să recâştig titlul în maratonul Londrei şi să o egalez la numărul de victorii pe Ingrid", a precizat Radcliiffe.

Printre sportivele care vor lua startul în 23 aprilie 2009, la maratonul Londrei, se mai află Catherine Ndereba (Kenya), Zhou Chunxiu (China), Berhane Adere (Etiopia), Gete Wami (Etiopia), Liudmila Petrova (Rusia) şi Svetlana Zakharova (Rusia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite