Togo a depus plângere împotriva atacatorilor din Cabinda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul asupra naţionalei din Togo s-a soldat cu victime
Atacul asupra naţionalei din Togo s-a soldat cu victime

Statul Togo a depus plângere la Paris împotriva unei grupări separatiste din Cabinda, al cărei conducător este francez, după atacul asupra naţionalei de fotbal togoleze, ce a avut loc în luna ianuarie, în Angola, informează AFP.

Plângerea vizează gruparea separatistă Flec-PM (Forţele de Eliberare din Cabinda / Aripa armată), care a revendicat atacul, dar şi Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) şi pe preşedintele acesteia, Issa Hayatou.
Potrivit unor surse judiciare, capetele de acuzare sunt "acte de terorism", "asasinat şi complicitate la asasinat", "atingere adusă involuntar şi voluntar vieţii altora" şi "expunerea altora la riscul de a muri şi de a fi rănit".
Parchetul din Paris a deschis, la jumătatea lunii ianuarie, o anchetă preliminară pentru "apologia actelor de terorism", după ce secretarul general al grupării Flec-PM, francezul Rodrigues Mingas, a declarat că armele vor continua "să vorbească" după atacul din Cabinda.
Separatiştii din Cabinda au mitraliat autobuzul delegaţiei statului Togo, la 8 ianuarie, chiar înainte de începerea Cupei Africii pe Naţiuni (CAN-2010). Ofiţerul de comunicare al echipei togoleze, Stanislas Ocloo, şi antrenorul cu portarii, Abalo Amelete, au fost ucişi în atac, iar mai mulţi membri ai delegaţiei togoleze au fost răniţi. Fundaşul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numără printre persoanele rănite în atacul armat.
Selecţionata din Togo s-a retras apoi de la competiţia din Angola, la cererea guvernului său. Ulterior, confederaţia africană a anunţat că reprezentativa togoleză va fi suspendată de la următoarele două ediţii ale CAN.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite