Bergodi: "Am emoţii pentru meciul cu Şerif Tiraspol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bergodi: "Am emoţii pentru meciul cu Şerif Tiraspol"
Bergodi: "Am emoţii pentru meciul cu Şerif Tiraspol"

Cristiano Bergodi, antrenorul echipei Steaua, a declarat, astăzi, că prima partidă din grupele Ligii Europa cu Şerif Tiraspol este mai grea decât pare la prima vedere, iar jucătorii săi trebuie să fie concentraţi pentru a debuta cu un succes în cupele europene.

"Începem acest parcurs în Liga Europa şi am emoţii, dar avem această ambiţie ca la sfârşitul grupelor să ajungem în primăvara europeană. Va fi un meci foarte foarte greu, mai ales pentru că jucăm fără spectatori. Mulţi au spus că Şerif este o echipă de bătut, dar situaţia nu e chiar aşa. Băieţii sunt pregătiţi din toate punctele de vedere şi vor să înceapă grupa cu o victorie. Dacă prindem o zi bună, avem şanse mari. Nu vreau ca ei să intre relaxaţi pe teren. Să nu se înţeleagă însă că mi-e frică, pentru că nu mă tem decât de moarte. Nu mă mulţumesc cu un egal, vreau victoria", a spus Bergodi.

Antrenorul a afirmat că moldovenii au slăbiciunile lor, însă sunt şi aspecte care îi dau motive de îngrijorare: "Ei stau foarte bine din punct de vedere fizic. Sunt foarte înalţi şi trebuie să avem mare grijă la fazele fixe. Au o apărare foarte bună şi nu au pierdut foarte multe jocuri. De asemenea, mai au alţi 3 sau 4 fotbalişti care sunt foarte buni şi pot face diferenţa. Trebuie să jucăm cu cap acest meci şi cea mai importantă e victoria, chiar dacă batem doar cu 1-0".

Italianul a adăugat că mai are câteva dubii în privinţa primului "11" cu care va începe meciul, dar susţine că are încredere în toţi jucătorii, chiar dacă unii au jucat mai slab în ultimele meciuri. "Încă mă gândesc, pentru că trebuie să interpretez foarte bine jocul din punct de vedere tactic. Nu mă îngrijorează că Ghionea sau Ninu nu au jucat extraordinar cu Gaz Metan în campionat. Ninu o să fie şi joi în teren şi va avea o altă şansă. Trebuie să le dăm încredere, iar eu am încredere în toţi".

Tehnicianul roş-albaştrilor a mai spus că are şi un motiv de reală bucurie înainte de disputa cu moldovenii: "Am văzut marţi gazonul şi se pare că a revenit la forma lui normală. Terenul este foarte bun şi ne bucurăm mult, pentru că acest lucru ne poate avantaja. Asta şi pentru că vom încerca să practicăm un joc la firul ierbii şi în viteză, cu care să îi punem în dificultate".

Cristiano Bergodi a dezvăluit că piteşteanul Cristi Tănase a fost inclus pentru prima dată în lot pentru un meci oficial al Stelei, însă nu ştie dacă sau cât va evolua acesta. De asemenea, italianul a precizat că accidentarea lui Romeo Surdu nu a fost gravă şi, cel mai probabil, acest va fi în lot pentru partida cu moldovenii, iar asta însemna că un fotbalist va trebui să stea în tribună, întrucât a convocat 19 jucători pentru meciul din Liga Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite