Timişorenii au scos Steaua din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii au învins cu 1-0 şi speră în continuare la titlu, în timp ce roş-albaştrii rămân în afara cupelor europene pentru prima oară în opt ani.Golul reuşit de Winston Parks în prima repriză a fost de-ajuns pentru victoria bănăţenilor.

MAI CITIŢI ŞI:

Steaua va juca meciul cu Universitatea Craiova fara spectatori


FOTBAL: Balint vrea ca jucatorii sai sa "moara pe teren" cu Steaua


Doar de patru ori în istoria primei divizii din România timişorenii au terminat un campionat deasupra Stelei. Sezoanele 1950, 1955, 1961/62 şi 1965/66 au fost cele în care „Poli“, sau „Ştiinţa“ Timişoara au surclasat echipa din Ghencea la finalul sezonului.

După rezultatul de aseară, bănăţenii sunt aproape siguri că vor repeta performanţa reuşită ultima oară acum 43 de ani.

Meciul de aseară nu a avut istoric. Steaua a avut o singură ocazie în prima repriză, şutul lui Golanski de la 25 de metri, respins greu de Pantilimon. Bănăţenii au avut doar o ocazie în plus în prima parte, însă a fost de ajuns pentru a intra în avantaj la pauză.

După un şut de la distanţă a lui Borbely, scos de Zapata, costaricanul Winston Parks s-a distrat cu apărarea stelistă şi a deschis scorul, cu un şut deviat de la 15 metri.

Plictiseală în a doua repriză

Mitanul secund a continuat în aceeaşi notă, cu puţine ocazii, spectacolul fiind mai degrabă asigurat de suporterii timişoreni.

Steaua a dominat partea secundă a meciului, însă steril. Vlad Rusu, „invenţia“ lui Becali, adus de la echipa a doua, s-a remarcat printr-o singură ocazie, în minutul 49.

Nici măcar fazele fixe, altădată un atu al „militarilor“, nu i-au ajutat. Pedrazzini, sau poate altcineva, a încercat să aducă un plus de viteză atacurilor Stelei, prin introducerea lui Semedo şi Liţu, dar mişcarea nu a reuşit.

Partida s-a încheiat cu gazdele în jumătatea Stelei, ţinând de minge în mod profesionist, iar Steaua va rămâne, probabil, în afara Europei pentru prima oară din 2001.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite