Timişoara vrea la Mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara vrea la Mondiale!
Timişoara vrea la Mondiale!

Opt jucători din lotul bănăţenilor ţintesc prezenţa la turneul final. Ivorianul Emmanuel Kone şi slovacii din lotul Timişoarei au cele mai mari şanse de a ajunge la Campionatul Mondial din 2010.

Cum naţionala lui Răzvan Lucescu nu mai are decât şanse teoretice de calificare, finalul preliminariilor ne va ţine cu sufletul la gură doar în ceea ce priveşte evoluţia stranierilor care activează în campionatul intern. Majoritatea lor, nu mai puţin de opt, activează la FC Timişoara. Iată o analiză a jucătorilor importaţi în Liga I în funcţie de naţionala pe care o reprezinte.

Coasta de Fildeş

„Elefanţii“au biletele pentru Cupa Mondială în mână, fiind calificaţi  în proporţie de 99 la sută. Printre convocaţii obişnuiţi se află şi Emmanuel Kone, fotbalist care e sub contract cu CFR Cluj, însă a fost împrumutat la Internaţional Curtea de Argeş.

Slovacia

Trupa antrenată de Weiss conduce una dintre grupele de calificare din zona europeană. Stoperul Timişoarei, Marian Cisovsky, a fost convocat pentru partidele cu Cehia şi cu Irlanda de Nord, în timp ce Brezinski şi Borbely, amândoi de la Timişoara, se află şi ei în lotul lărgit al selecţionerului Vladimir Weiss.

Slovenia

Fosta adversară a tricolorilor din 2001 se află în aceeaşi grupă cu Slovacia, însă cu şanse mai mici de calificare directă. Dejan Rusici şi Dare Vrsici, ambii de la Timişoara, pot prinde oricând un loc printre internaţionalii sloveni.

Cehia

Calificată la ultimul turneu final după un baraj cu Norvegia, naţionala Cehiei este una dintre marile dezamăgiri ale preliminariilor de acum. Timişoreanul Magera a bifat recent prima selecţie şi poate prinde un loc de baraj, dacă Cehia se clasează pe locul doi în grupa a treia.

Polonia

Naţionala lui Golanski va întâlni astăzi Slovenia şi trebuie să câştige pentru a spera la Mondiale. Stelistul a profitat de accidentarea gravă a lui Wasilewski şi a devenit titularul postului de fundaş dreapta în naţionala „leşilor”.

Costa Rica

Parks şi compania se luptă cu SUA, Mexic şi Honduras pentru cele trei locuri din America de Nord care duc direct la Mondiale. Parks, vârful lui Sabău la Timişoara, este una dintre opţiunile pentru atacul costaricanilor.

Columbia

Sud-americanii se luptă pentru unul din primele cinci locuri. Accidentat, Toja nu a evoluat în ultimele etape, iar Zapata şi Dayro Moreno au plătit pentru că nu joacă la Steaua.

Togo

Africanii se menţin în cursa pentru câştigarea grupei din care face parte şi Camerun. Alături de Adebayor, togolezii se bazează atât pe timişoreanul Dare Nibombe, titular în ultimul meci, cât şi pe vasluianul Akakpo, aflat în lotul lărgit.

Maradona, pe cracă

image

A devenit deja o tradiţie ca foştii mari jucători să eşueze lamentabil în meseria de antrenor. Maradona (foto) a arătat că nu are calităţile necesare pentru a fi şi un mare antrenor. Ultima dovadă? Eşecul de pe teren propriu cu Brazilia, care a redus şansele „pumelor” de a ajunge la Campionatul Mondial.

În aceste condiţii, zilele lui Maradona pe banca Argentinei sunt numărate, iar un eventual eşec, diseară, în deplasarea de la Paraguay îi va fi fatal. Într-o încercare disperată de a-şi salva scaunul, Maradona va efectua mai multe schimbări în primul „11”. Astfel, Romero va fi titularizat în poartă, Papa ca fundaş stânga, Gago la închidere, iar Aguero în atac. Surprinzător, Heinze, cel care a avut o evoluţie sub orice critică în partida cu Brazilia, îşi va păstra locul în centrul apărării.

Ca şi cum criticile venite la adresa sa din partea presei din Argentina nu erau de ajuns, Maradona a primit o lovitură şi din partea lui Jose Luis Chilavert. „Maradona nu trebuia să fie selecţionerul Argentinei. Cu el pe bancă, echipa nu joacă nimic”, a spus fostul portar al Paraguayului. Dacă va fi demis, Maradona ar putea fi înlocuit de Bilardo, campion mondial cu Argentina în 1986.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite