FOTBAL: Contra: "Timişoara a făcut un meci perfect"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Contra: "Timişoara a făcut un meci perfect"
FOTBAL: Contra: "Timişoara a făcut un meci perfect"

Fostul jucător al lui Poli Timişoara, Cosmin Contra, a declarat joi că formaţia de pe Bega a făcut un meci perfect cu Şahtior şi a admis că nu a crezut înaintea meciului de la Doneţk în calificarea elevilor lui Sabău.

"A fost un meci perfect pentru Timişoara. În prima repriză, Şahtior nu a avut nicio ocazie clară, în timp ce Poli a avut o singură ocazie de a marca. În partea secundă jucătorii lui Sabău au respectat strategia şi, chiar dacă Şahtior a avut câteva ocazii, Pantilimon a rezistat foarte bine", a declarat joi Cosmin Contra, care a recunoscut că, iniţial, nu a crezut în reuşita fostei sale echipe.

"Realist vorbind, nu credeam că Timişoara se va califica, având în vedere calitatea fotbalului arătat de Şahtior în sezonul trecut. Avantajul lui Poli a fost că a prins-o la începutul sezonului, când poate nu a atins cea mai bună formă. După acel 2-2 de la Doneţk am avut mari speranţe că va reuşi să se califice. E un rezultat meritat, chiar dacă se spune că Timişoara a avut foarte mult noroc la Doneţk. În ziua de azi fotbalul se mai joacă şi cu noroc", a adăugat jucătorul lui Getafe.

Fostul internaţional a mai declarat că eliminarea lui Şahtior reprezintă o performanţă importantă pentru fotbalul românesc. "Timişoara a demonstrat încă o dată că în ziua de azi nu mai există echipe mici. Este o performanţă pentru fotbalul românesc, pentru că Timişoara a eliminat deţinătoarea Cupei UEFA. Acest rezultat a pus fotbalul românesc pe primele pagini ale ziarelor din toată lumea", a comentat Cosmin Contra, care îşi doreşte ca fosta sa echipă să aibă noroc vineri, la tragerea la sorţi.

"Să dea Dumnezeu ca Timişoara să aibă noroc la tragerea la sorţi. Eu mi-aş dori să cadă cu Panathinaikos, nu aş vrea să o aibă adversară pe Arsenal. Oricum, dacă a eliminat pe Şahtior acum poate elimina pe oricine", este de părere Cosmin Contra. Internaţionalul român a ţinut să mulţumească în final atât publicului care a încurajat echipa în meciul de miercuri, cât şi celor care au preluat clubul şi l-au ajutat să obţină performanţe în ultimii ani.

FC Timişoara a reuşit să elimine, miercuri, deţinătoarea Cupei UEFA, Şahtior Doneţk, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, după ce a remizat, scor 0-0, în manşa secundă disputată pe Dan Păltinişanu, şi va evolua în play-off-ul competiţiei. În partida tur, cele două formaţii au remizat, scor 2-2, astfel că bănăţenii s-au calificat, conform regulamentului, datorită golurilor marcate în deplasare.

În urma acestei duble, FC Timişoara s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, care este programat pentru 18/19 august - turul - şi 25/26 august - returul. Tragerea la sorţi pentru aflarea adversarului va avea loc pe 7 august la Nyon. În cazul în care nu va intra în grupele Ligii Campionilor, FC Timişoara are deja asigurat locul în grupele Ligii Europa. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite