Timişoara – Şahtior, meci de 2.000.000 €!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara – Şahtior, meci de 2.000.000 €!
Timişoara – Şahtior, meci de 2.000.000 €!

Accesul în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor le poate aduce bănăţenilor un bonus financiar.După 2-2 în turul de la Doneţk, Timi­şoara fierbe în aştep­tarea returului cu deţinătoarea Cupei UEFA, Şahtior, pro­gramat mâine, de la ora 20.30 (PRO TV).

Citeşte şi:

Timişoara: Lukas Magera a salvat-o pe "Poli"

Timişoara: Chivorchian: "1-1 în Banat ar fi un rezultat bun pentru Şahtior"

Timişoara: S-au vândut 80 la sută din biletele pentru meciul "Poli" - Şahtior Doneţk

Timişoara: VIDEO Sute de fani au sărbătorit în Piaţa Unirii rezultatul meciului FC Timişoara - Sahtior Doneţk (UPDATE

Timişoara: Sabău s-ar mulţumi şi cu grupele Europa League, dacă elimină Şahtior

Timişoara: Jackie Ionescu: "Şahtior Doneţk ar fi de locul 7 în liga lui Mitică"

Timişoara: Echipa Şahtior Doneţk a sosit la Timişoara

Se poate spune că „violeţii” şi-au găsit momentul ideal pentru a forţa accesul la “masa bogaţilor”. Grupele Ligii Campionilor sunt încă departe, însă Timişoara e la doar 90 de minute de un premiu de 2,1 milioane de euro.

Ceea ce “Adevărul” anticipase încă din data de 25 iunie a fost confirmat ieri de “Gazzetta dello Sport”: UEFA se pregăteşte să revoluţioneze sistemul de premiere din cupele europene, anunţul oficial urmând să fie făcut public la 28 august, la Monte-Carlo.

Urziceniul ia peste şapte milioane!

Marea noutate afectează ultimul tur preliminar al Ligii. Astfel, cine ratează calificarea între primele 32 de echipe va fi „consolat” cu 2,1 milioane de euro. Jumătate din bani vor veni din accesul direct în grupele Ligii Europa, restul, din generozitatea UEFA.

O miză în plus pentru Timişoara în disputa cu Şahtior! În schimb, campioana Unirea Urziceni va aduna cel puţin şapte milioane de euro, la care se vor adăuga banii din punctele câştigate pe teren. Plus un „mărunţiş” de 200.000 de euro pentru câştigarea titlului, o altă noutate a proiectului gândit de UEFA.

Europa League, cel puţin un milion de euro

Fosta Cupă UEFA are un nou sistem de desfăşurare, dar şi alţi bani: un milion de euro doar pentru calificarea în grupe. Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi FC Vaslui tind să ajungă acolo, în timp ce Timişoara se califică automat dacă trece de Şahtior şi nu ajunge în Ligă! Dacă mâine înving ucrainenii, Bucur şi compania se transferă în ultimul tur preliminar al Europa League.

Telex

Mai sunt puţine bilete. Organizatorii clubului bănăţean preconizează că până diseară toate cele 28.000 de tichete pentru meciul Timişoara - Şahtior vor fi epuizate.

Şahtior ajunge azi la Timişoara. Echipa antrenată de Mircea Lucescu va ateriza azi, după prânz, în Banat, şi se va caza la hotelul „Boavista”, al cărui patron este Ioan Timofte, fostul jucător al timişorenilor.

Vrsici, convocat la naţionala Sloveniei. Mijlocaşul timişorenilor a fost convocat la echipa naţională de către antrenorul Matjaz Kek pentru meciul cu San Marino. Dare Vrsici a absentat o perioadă lungă de pe gazon după o fractură de peroneu, însă a fost titular în meciul cu Bistriţa.

Şahtior, aproape de golul 200. Dacă vor înscrie la Timişoara, ucrainenii vor bifa golul 200 în cupele europene. Precedentele două borne au fost reuşite de jucători care încă activează la Şahtior, Fernandinho (150) şi Lewandowski (100).

=

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite