Thomas Kraft, noul portar titular al lui Bayern Munchen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Bayern Munchen, Louis van Gaal, a oficializat miercuri schimbarea ierarhiei portarilor săi, anunţând titularizarea lui Thomas Kraft la primul meci din returul Campionatului Germaniei, sâmbătă, cu Wolfsburg.


''El va rămâne definitiv în poartă'', a indicat Van Gaal, confirmând informaţiile apărute săptămâna trecută pe fluxul agenţiei SID.

Tehnicianul olandez l-a anunţat pe Kraft de această decizie încă de luni, ''pentru ca el să se mai poată pregăti încă puţin în linişte''.
''Thomas a progresat mult în ultimele luni şi cred că avându-l în poartă, va fi mai bine. Am toată încrederea în el şi sunt sigur că va putea suporta această presiune'', a adăugat tehnicianul olandez.

Kraft (22 ani), care nu a fost aliniat niciodată în Campionat, a făcut o foarte bună impresie în Liga Campionilor, în meciurile din faza grupelor cu AS Roma şi FC Basel.

Kraft în succede în poarta lui Bayern lui Joerg Butt (36 ani), al cărui contract expiră la finalul sezonului.

Recrutat în iulie 2008 ca dublură a lui Michael Rensing, după retragerea lui Oliver Kahn, Butt a fost promovat numărul 1 în primăvara anului 2009 de către antrenorul Juergen Klinsmann, care imediat după aceea a fost demis. El l-a convins rapid pe Van Gaal şi a disputat cele 17 meciuri din turul sezonului 2010-11 fără să comită erori notabile, dar fără să fie la fel de convingător ca în sezonul precedent.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite