Tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tentativă de omor
Tentativă de omor

Patronul Timişoarei, Marian Iancu,  susţine că petarda care a căzut la un metru de brazilianul Bonfim îl putea ucide pe acesta. Şefii clujenilor spun că nu pot depista huliganul după imaginile înregistrate. Petarda care era să-l nenorocească pe brazilianul Bonfim a dat naştere unui adevărat război. Nici ardelenii şi nici bănăţenii nu vor să-şi asume răspunderea asupra gestului.

Partida de duminică seară din Liga I, CFR Cluj – FC Timişoara, scor 0-0, putea fi întreruptă din cauza unei tragedii. Timişoreanul Eder Bonfim a trecut prin clipe groaznice după ce o petardă a explodat foarte aproape de el.

Fundaşul s-a prăbuşit pe teren, ţinându-se de faţă, dar în cele din urmă s-a ridicat şi a continuat partida.  Bănăţenii, recunoscuţi pentru fanatismul cu care îşi încurajează echipa, dar şi pentru violenţa de care dau dovadă uneori, au reuşit să pătrundă pe stadion cu torţe şi cu petarde, materiale interzise la competiţiile sportive.

Totul a pornit de la toleranţa firmei de pază şi protecţie PP Protect, cea cu care clubul de fotbal CFR Cluj are contract pentru partidele de pe teren propriu.  Reprezentanţii firmei spun că au efectuat un control extrem de riguros, dar în acelaşi timp îşi asumă răspunderea pentru faptul că nu au observat suporterii care aveau asupra lor astfel de obiecte.

Clujenii susţin că petarda a ajuns pe gazon fiind aruncată dinspre sectorul unde erau suporterii bănăţeni, bazându-se şi pe faptul că înaintea meciului doi dintre fanii bănăţenilor au fost prinşi în încercarea de a introduce obiecte pirotehnice pe stadion.. „De la ei din zonă a venit petarda.

Nu cred că cel care a aruncat-o a vrut să facă vreun rău unui jucător, probabil a fost un act de teribilism. După traiectorie, dar şi după culorile fumului degajat de aceasta, spun că a fost aruncată dinspre galeria lui Poli”, a mărturisit pentru „Adevărul” preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan. Oficialii de pe Bega au sărit ca arşi auzind explicaţiile ardelenilor.

„Cum să arunce cineva de la noi, când petarda a zburat de undeva de deasupra băncii noastre de rezerve, loc unde nu erau fanii de la Poli! Şi brichetele care l-au lovit pe Sabău, tot de la noi au fost? Să fim serioşi! Să ne gândim logic: era un gard de vreo 20 metri înălţime şi petarda a fost aruncată la vreo 100 de metri distanţă. N-ai cum să arunci decât dacă ai vreun instrument de balistică. Este clar că s-a folosit aşa ceva”, a precizat şi Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al celor de la Timişoara.

Arena din Gruia beneficiază de un sistem ultramodern de monitorizare, care cuprinde camere fixe şi mobile. Interesant este faptul că şefii clujenilor spun că din imaginile surprinse de camere nu se poate recunoaşte persoana care a aruncat petarda, care putea să-l nenorocească pe Bonfim.

 „Vinovaţii trebuie să  facă puşcărie“

„ Ne-am tot uitat, dar nu se poate vedea cine a comis un asemenea gest. Eu nu mă pricep foarte bine, dar cei care se ocupă mi-au spus că nu au cum să-l identifice pe făptaş”, a comentat Mureşan. 

„E tentativă de omor! Să caute pe camerele de luat vederi, să-l găsească şi să-l bage la puşcărie pe cel vinovat”, a „tunat” Marian Iancu, patronul bănăţenilor.

Marian Iancu vrea să cumpere Poli Timişoara de la Zambon

Clubul lui Claudio Zambon, Politehnica Timişoara, care joacă de ani buni la Bucureşti, este în faliment, iar Marian Iancu, finanţatorul FC Timişoara, s-a declarat dispus să îi plătească datoriile în schimbul firmei. Italianul este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune chiar în cazul palmaresului Politehnicii Timişoara.

Dosare penale pentru ultraşii timişoreni

Înaintea partidei, doi dintre fanii bănăţenilor au fost prinşi în încercarea de a introduce obiecte pirotehnice pe stadion. „Două persoane au fost identificate, încă de la începutul meciului, având asupra lor petarde. Li s-au întocmit dosare penale pentru acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, Ilie Milici.

G. Sorin de 19 ani din localitatea Constantin Daicoviciu, judeţul Caraş- Severin şi A. Ioan Ovidiu de 22 ani din Timişoara au primit şi interdicţie de a participa la evenimente sportive, timp de şase luni.

image

Au ascuns torţele şi petardele în lenjeria intimă. Este greu să-i controlezi acolo.

image


Teodor Pop Puşcaş
administratorul PP Protect

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite