FOTBAL: Panduru: "Tănase să joace bine la Steaua, apoi pleacă la Galata"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul sportiv al FC Steaua, Basarab Panduru, a declarat că mijlocaşul Ciprian Tănase trebuie să aibă mai întâi evoluţii bune pentru gruparea bucureşteană şi apoi se poate gândi să plece la formaţia Galatasaray.

"Galatasaray îl va lăsa pe Tănase să joace prima dată bine la noi şi apoi se va interesa de el. Dacă va juca bine până la finalul sezonului şi noi vom lua campionatul nu cred că va fi mare problemă să se ducă şi la Galatasaray. Mai întâi trebuie să joace bine pentru Steaua. El este un jucător important şi pentru echipa naţională, însă deocamdată nu ne-am dat seama în joc ce poate face pentru noi. La antrenamente se vede în momentul în care pune piciorul pe minge că este fotbalist", a spus Panduru.

Presa din România a anunţat, în urma cu câteva zile, că formaţia turcă Galatasaray Istambul ar fi interesată de achiziţionarea lui Ciprian Tănase, în această iarnă.

Basarab Panduru a adăugat că atmosfera la echipa sa este una bună şi speră ca seria de jocuri bune să continue şi după această pauză de două săptămâni din Liga I. "După o serie de meciuri destul de bune, eu cred că atmosfera la echipă e bună. Stăm destul de bine şi în clasament. Acum aşteptăm următoarea perioadă de jocuri, cu patru meciuri în campionat şi două în Liga Europa, şi vom vedea dacă vom ieşi bine după două săptămâni de pauză. Îmi doresc să fie la fel ca şi după acea perioadă în care am fost la Braşov în pregătire. Vom afla asta după disputarea ultimului meci din acest an. Unele echipe ies bine din această perioadă, iar altele sunt în formă înaintea unei pauze, apoi joacă mai slab", a explicat oficialul stelist.

Panduru a precizat că atacantul Pantelis Kapetanos este un jucător de care Steaua are nevoie şi speră ca acesta să nu plece la o altă echipă. "Pentru mine, Kapetanos este un băiat care se pregăteşte serios şi de care Steaua are nevoie. De fiecare dată când a intrat şi-a văzut de treabă şi nu am ce să-i reproşez. Chiar dacă va avea şi evoluţii mai slabe de acum încolo eu nu am ce să-i reproşez. Este foarte important că el e serios şi sunt mulţumit de el. Atunci când se va discuta despre viitorul său la Steaua, voi spune acelaşi lucru. Eu îmi doresc ca el să rămână la echipă, dar asta va depinde şi de el, pentru că nu poate nimeni să-l ţină cu forţa", a precizat Panduru.

Managerul sportiv al FC Steaua s-a declarat bucuros de faptul că jucătorii Stelei au avut evoluţii bune la echipele naţionale: "Mă bucură faptul că am avut jucători care au evoluat la loturile naţionale. Bănel Nicoliţă şi Tănase au jucat bine la echipa mare, iar Ionescu şi Bicfalvi au evoluat în aceeaşi notă la echipa mică".

Panduru a spus că a avut o discuţie cu jucătorii care au fost la o petrecere în timpul liber şi i-a atenţionat că pentru a câştiga titlul trebuie să facă mai puţine greşeli. "Aş putea spune că jucătorii erau în timpul liber şi puteau să facă fiecare ce dorea. Ştiam că vor fi câţiva jucători care vor ieşi în oraş, seara, până mai târziu. Vreau să-i felicit pe cei care s-au dus cu familiile, au stat cât au stat cu soţiile şi au plecat apoi acasă. Nu toată lumea a făcut acest lucru şi am discutat cu jucătorii. Le-am spus ce cred eu şi ce e bine pentru ei. Sper ca de acum încolo să-şi dea seama că, dacă vrem să ieşim campioni, trebuie să facem cât mai puţine greşeli", a afirmat oficialul stelist.

Panduru a adăugat că pentru Steaua ar fi benefică o clasare pe primul loc la finalul turului de campionat: "Nu e rău să fii pe primul loc şi după ultima etapă a turului, dar mai important e să fii la finalul campionatului. Ar fi bine şi acum dacă am termina lideri, pentru că altfel ne vom pregăti în iarnă. Nu cred că ar fi o mare problemă dacă nu vom fi acum lideri, şi vom fi abia în vară. Problema va fi dacă nu vom fi pe primul loc la final, pentru că eu am venit aici să câştig campionatul cu această echipă şi de aia le-am spus jucătorilor că echipa care face mai puţine greşeli va reuşi".

Managerul sportiv al FC Steaua a declarat că încă nu s-a gândit la ce jucători vor pleca de la echipă în această iarnă, pentru că nu are o situaţie clară a celor care vor rămâne. "Încă nu ne-am gândit la ce jucători vom renunţa, pentru că sunt destul de puţini în lotul nostru. La un meci aveam doar 17 jucători pe foaie. Cred că mai întâi ar trebui să ne gândim pe cine aducem şi abia după aceea la cine renunţăm. Trebuie să fim minim 20 de jucători în pregătiri, iar cei care vor veni să se integreze cât mai repede. Eu, personal, aş prefera să aducem jucători români. Cred că avem jucători buni şi la noi în ţară, chiar dacă cei care sunt mai buni costă cam mult. Se lucrează mai uşor cu ei, ştiu ce se întâmplă în campionatul nostru, le este mai uşor să se adapteze şi ştiu ce înseamnă Steaua. O problemă avem şi cu jucătorii care au o situaţie incertă. Emeghara ar putea reveni, iar Golanski şi-ar putea prelungi contractul şi atunci am avea posturile acoperite şi pe dreapta şi pe stânga. Trebuie să ştim exact şi aceste lucruri pentru a vedea de ce jucători avem nevoie", a explicat Panduru.

Oficialul stelist a precizat şi care este situaţia jucătorilor care încă mai au probleme de sănătate: Ovidiu Petre a venit uşor accidentat de la amicalul echipei a doua, cu Snagov, dar se pare că-şi va reveni. Onicaş este accidentat ceva mai grav, pe Emeghara îl aşteptăm să revină, iar Ninu a făcut deja alergare. Rada nu a evoluat în ultimul meci, chiar dacă era trecut ca titular. Nu a putut însă să evolueze pentru că a avut ceva probleme la picior şi a fost o schimbare de ultim moment. Acum, Rada este bine şi şi-a reluat pregătirile".

Panduru a mai spus că nu se pune problema ca fundaşul George Ogăraru să revină, în această perioadă la Steaua. "Nu cred că se pune problema ca Ogăraru să vină acum la Steaua. Dar asta nu înseamnă că el nu ar putea reveni cândva aici", a încheiat Panduru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite