Tamaş, căpitanul fără banderolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamaş, căpitanul fără banderolă
Tamaş, căpitanul fără banderolă

Fundaşul retrogradat a adus pentru Dinamo primele puncte europene. „Minunea de la Liberec se poate repeta”. Probabil aşa şi-au spus dinamoviştii înainte de partida de aseară.

La fluierul de start al arbitrului, „câinii” au pornit hotărâţi, de parcă ar fi avut din nou de întors un 0-3. Pe lângă echipamentul galben-negru, Bonetti şi elevii săi au ţinut morţiş să aducă duelul cu austriecii la stadiul de copie fidelă a meciului cu Slovan. Astfel, la fel cum s-a întâmplat şi în Cehia, „rezerve” precum Alexe, Lucian Goian şi Kone şi-au făcut iar loc în primul „11” în locul unor fotbalişti consacraţi precum Moţi, Boştină şi Niculescu.

Ocaziile au fost din nou multe şi foarte mari. Dar cum nicio replică nu atinge nivelul originalului, de această dată, spre deosebire de returul cu Liberec, „câinii” au ratat cu seninătate. Cristea, Andrei, nu „Prinţul” căpitan pe picior de plecare, Alexe şi mai ales N’Doye au luat la ţintă portarul, spectatorii sau fundaşii de pe linia porţii. Ba mai mult, Andrei Cristea a şi marcat de două ori, iar tânărul Marius Alexe o dată. Din păcate, doar din ofsaid. 

Replica concitadinilor lui Arnold Schwarzenegger n-a avut nicio legătură cu faima de luptător pe care şi-a făcut-o actorul. Câteva atacuri haotice şi un asediu de final în care austriecii au lansat câteva „torpile” spre poarta lui Dolha nu puteau doborî o trupă decisă să demonstreze că nu meciul de la Liberec, ci cel pierdut acasă cu Oţelul a fost un accident. 

Când jocul curgea spre un 0-3 cu goluri doar din ofsaid, „Rebelul” Tamaş a simţit nevoia să-şi recupereze banderola şi a şutat superb de la 16 metri, marcând golul victoriei din centrarea lui Niculescu. Serialul minunilor dinamoviste continuă

„Prinţul“ a fost numărul 1 la meciul de adio

Ceea ce „Adevărul“ a anticipat încă de ieri s-a întâmplat. Adrian Cristea a purtat banderola de căpitan la Graz! Motivul? „Prinţul“ a jucat în Austria ultimul meci pentru Dinamo în acest sezon. 

El va merge la Dubai mâine, sau cel târziu luni, fiind împrumutat la Al-Ahli până la data de 15 mai 2010. Borcea şi compania vor încasa un milion de dolari pentru cedarea temporară a mijocaşului. Acesta va câştiga în Emirate 400.000 de dolari, faţă de 70.000 de euro cât avea salariul în „Ştefan cel Mare“.

Cristea (dreapta) a fost liderul din teren pentru „câini“ 

image

Tehnicianul lui Al-Ahli Dubai, Ioan Andone, a fost omul care a insistat pentru transferul jucătorului pe care l-a luat, mai întâi, de la Poli Iaşi, pe vremea când antrena Dinamo. 

„Prinţul“ este aşteptat cât mai repede în Emiratele Arabe Unite. Asta deoarece şeicii vor ca el să aibă timp de acomodare, mai ales că în această perioadă, în zona Golfului Persic, în timpul zilei, temperaturile ajung la 38 de grade Celsius. Cristea este aşteptat să debuteze pentru roş-albii din Dubai, joi, în confruntarea din Supercupa cu Al-Ain.

0-1

Sturm Graz: Gratzei – Sonnleitner, Feldhofer (Bukva 85), Schildenfeld, Kandelaki – Jatnscher, Hlinka, Weber (Hassler 84), Holzl – Muratovici, Beichler (Lavrici 72) Antrenor: Franco Foda

Dinamo: Dolha – Scarlatache, Tamaş, L. Goian, Diabate – Torje (Ze Kalanga 80), N’Doye, D. Kone (Boştină 90+2), Ad. Cristea (Niculescu 76) – An. Cristea, Alexe. Antrenor: Dario Bonetti

Marcator: Tamaş 81

Stadion: Graz Liebenau

Spectatori: 15.000

Arbitru: Tony Asumaa (Finlanda)

FILMUL MECIULUI

La Amsterdam, FC TIMIŞOARA  a scos un punct pe terenul celor de la Ajax, scor 0-0

FLUIER FINAL!!! STURM GRAZ- DINAMO 0-1

Min 90+4 Cei de la Graz atacă în valuri. Lavric şutează periculos.

Min 90+2 SCHIMBARE LA DINAMO. IESE KONE, INTRĂ BOŞTINĂ

AM INTRAT ÎN PRELUNGIRI !

Min 89. Austriecii atacă în valuri, dar defensiva românilor face faţă cu brio. Suporterii celor de la Graz cer penalti la o intervenţie a lui Goian asupra unui fotbalist al gazdelor, însă arbitrul nu fluieră. Mai sunt doar câteva minute până la final! Dinamoviştii trebuie să reziste!

MIN 84 SCHIMBARE LA GRAZ. IESE FELDHOFER, INTRĂ HASSLER

La Amsterdam, Timişoara rezistă eroic în faţa celor de la Ajax, scor 0-0

Mai sunt doar 10 minute cu tot cu prelungiri. DiNAmoviştii trebuie să ţină mingea departe de poarta lui Dolha.

MIN 81 GOOOOOOOOOOL DINAMOOOOO!!!!!!!!!!!!! GABI TAMAŞ ÎNSCRIE

Min 80. Torje este lansat de Andrei Cristea, dar este blocat în ultimul moment de un fundaş al celor de la Graz

Am intrat în ultimul sfert de oră, în continuare scorul este egal, 0-0.

Min 76. SCHIMBARE LA DINAMO. IESE ADRIAN CRISTEA ŞI INTRĂ CLAUDIU NICULESCU.

Min 75. Puştiul minune al lui Dinamo, Alexe, încearcă să profite de o nesicronizare a fundaşilor austrieci.

Min 74. Austriecii ies din nou la atac. Ocazie extrem de periculoasă la poarta lui Dolha.

Min 72. SCHIMBARE LA STURM GRAZ. IESE BEICHLER ŞI INTRĂ LAVRIC

Min 70. Spiritele se încing pe UPC ARENA. N.Doye se ia la harţă cu fotbaliştii austrieci. Totul a pornit de la un fault comis de Beichler asupra lui Lucian Goian. Arbitrul finlandez a arătat două cartonaşe galbene. De la români a fost avertizat N.Doye, iar de la Graz Beichler.

Min. 68. Dinamoviştii atacă din nou. Adrian Cristea a încercat un şut de la distranţă, însă execuţia a fost destul de slabă.

MIN 65. ALERTĂ LA DINAMO. GABI TAMAŞ SE RESIMTE DUPĂ EFORTUL DEPUS ŞI CERE ÎNGRIJIRI MEDICALE

Min 63. Corner pentru Sturz. Rezolvă foarte precis fundaşii lui Dinamo.

DUPĂ O ORĂ, DE JOC, DINAMO ŞI STURM GRAZ SUNT LA EGALITATE, SCOR 0-0.

LA AMSTERDAM, FC TIMIŞOARA REUŞEŞTE SĂ FACĂ FAŢĂ IUREŞULUI OLANDEZILOR DE LA AJAX AMSTERDAM, SCOR 0-0.

Min 52 Austriecii au ieşit mai motivaţi de la cabine şi sunt din nou în atac. Nu reuşesc însă să ameninţe serios poarta românilor.

Min 47 Sturm începe în ofensivă repriza secundă, dar fundaşii dinamovişti, Lucian Goian şi Gabi Tamaş rezolvă  situaţia fără să se complice

Cei doi antrenori nu au efectuat nicio modificare

A început repriza a doua

Dinamoviştii au condus ostilităţile pe UPC Arena în prima parte a jocului. Andrei Cristea şi Alexa au fost cei mai periculoşi oameni ai lui Bonetti.

Min 45. Arbitrul fluieră finalul primei reprize. Scor la pauză 0-0.

Min 43 Se face simţită prezenţa arbitrilor care stau în spatele porţilor. Unul dintre ei întoarce o decizie luată de centralul finlandez, iar acesta din urmă acordă lovitură liberă din preajma careului lui Dolha. Austriecii irosesc şansa de a ataca periculos poarta lui Ema Dolha.

Min 39. Lovitură liberă foarte periculoasă pentru români. Adrian Cristea execută direct spre poarta lui Gratzei, dar mingea se opreşte în zid.

Min 36. Dolha dă siguranţă formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Min 32. Alexe este, până acum, surpriza plăcută a dinamoviştilor. Alături de Andrei Cristea, tânărul de 19 ani, a creat cele mai periculoase faze de atac ale românilor.

Min 28. Andrei Cristea obţine din nou un corner. Românii execută periculos, acelaşi Andrei Cristea reuşeşte să trimită mingea în poartă, însă arbitrul anulează corect golul pe motiv de ofsaid.

Min 26. Lucian Goian greşeşte la o fază relativă simplă şi le dă ocazia austriecilor să atace periculos poarta lui Dolha. Din fericire pentru noi, fotbaliştii gazdelor nu profită.

Min 24. Dinamo din nou în atac. Torje obţine un corner. Tot el centrează, însă portarul celor dela Graz prinde cu siguranţă balonul.

Min 22. Austriecii îşi amintesc faptul că joacă pe teren propriu şi încearcă o acţiune ofensivă. Finalizează însă cu un şut slab către poarta lui Dolha.

Min 20. Dinamoviştii sunt de câteva minute în preajma careului celor de la Graz. Torje centrează, iar N.Doye reia cu capul peste poartă!

Min 18. PRIMA MARE OCAZIE A LUI DINAMO!! Andrei Cristea şutează dar portarul Gratzei respinge în corner!

Min 16. Andrei Cristea este surprins în poziţie de ofsaid. Atacantul trage după fluierul arbitrului, dar scapă fără sp primească un cartonaş galben

Min 15. Alexe are o incursiune foarte bună pe partea dreapta. Este faultat şi obţine o lovitură liberă care poate fi extrem de periculoasă.

Min 11. Torje este faultat în preajma careului austriac, dar Tamaş trage extrem de slab.

Min 8 Austriecii se lasă dominaţi în aceste minute. Fotbaliştii lui Bonetti urcă destul de des în atac, însă nu reuşesc să pună în pericol poarta celor de la Graz

Min 7. Atac frumos al celor de la Dinamo, însă Scarlatache nu a reuşit să finalizeze.

Min 3. Dinamoviştii joacă în acelaşi echipament, galben-negru,  în care au evoluat şi la Liberec.

Suporterii dinamovişti au aprins torţe imediat după fluierul de start.

A ÎNCEPUT PARTIDA!

Cu doar 5 minute înainte de startul jocului, la Graz a început să plouă. Să vedem dacă gazonul umed le va fi de ajutor dinamoviştilor!

Adrian Cristea este în acest meci căpitanul lui Dinamo. "Prinţul" a preluat baderola de la Gabi Tamaş, despre care şefii din Şoseaua Ştefan cel Mare au afirmat că nu poate fi dur cu jucătorii. În mod normal, căpitan ar fi fost atacantul Marius Niculae, care însă nu a făcut deplasarea la Graz, fiind accidentat.

Dario Bonetti le-a pregătit o surpriză austriecilor şi l-a titularizat pe puştiul minune al lui Dinamo, atacantul Alexe.

Iată primul unsprezece al românilor:

Dolha-Scarlatache, Tamaş, Goian, Diabate- Torje, Kone, N.Doye, Ad.Cristea -An. Cristea, Alexe.

Sturm Graz joacă în următoarea formulă

Gratzei - Sonnleitner, Feldhofer, Schildenfeld, Kandelaki - Jantscher, Hlinka, Weber, Holzl - Beichler, Muratovic

Suporterii români care au făcut deplasarea la Graz s-au "răcorit" înainte de joc cu bere şi au consumat cârnaţi. O bere la UPC Arena costă 3,9 euro, iar un cârnat 2,8 euro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite