Tabarez: "Acest succes nu ne oferă nicio garanţie pentru viitor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uruguay a câştigat Copa America, pentru a 15-a oară în istorie.

Oscar Tabarez, selecţionerul naţionalei Uruguayului care a câştigat, duminică, pentru a 15-a oară Copa America, a declarat că dedică acest succes tuturor jucătorilor şi antrenorilor care au obţinut celelalte 14 trofee din palmaresul reprezentativei celeste.

"Am câştigat cupa, a 15-a. Vreau să o dedic tururor antrenorilor, jucătorilor şi mebrilor stafurilor tehnice care le-au câştigat pe primele 14", a spus Tabarez.

El este de părere că succesul repurtat duminică nu-i oferă naţionalei sale o poziţie de favorită a preliminariilor sud-americane pentru Cupa Mondială din 2014. "Vom savura victoria, jucătorii vor sărbători cu fanii veniţi aici de la Montevideo. Dar acest succes nu ne oferă nicio garanţie pentru viitor, aşa cum nici Cupa Mondială (n.r. - din 2010) nu ne-a dat pentru Copa America. Este flatant, este frumos, dar eliminatoriile pentru CM 2014 vor fi altceva. Toate ţările doresc să meragă la Cupa Mondială, iar pentru mine preliminariile acestei competiţii vor fi mai grele decât Copa America", a adăugat Tabarez.

Echipa naţională a Uruguayului a cucerit a 43-a ediţie a Copa America, după ce a învins, duminică, în finală, la Buenos Aires, cu scorul de 3-0 (2-0), reprezentativa Paraguayului. Golurile învingătorilor au fost marcate de Suarez '11, Forlan '41 şi '89.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite