Dinamo vrea să scape de TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo vrea  să scape de TVA
Dinamo vrea să scape de TVA

Şefii se vor folosi de relaţiile lor la „Interne“ pentru ca ministerul să intervină pe lângă „Finanţe“ pentru a schimba legislaţia. Plecările lui Marius Niculae şi Marius Constantin la Terek Groznîi au fost blocate de TVA-ul care ar fi trebuit suportat tot de ruşi.

Concluzia? Dinamo şi Rapid n-au mai vândut pe nimeni. Deznodământul negocierilor cu cecenii le-au scos peri albi atât şefilor din „Ştefan cel Mare”, cât şi celor din Giuleşti. Cei mai frustraţi ­s-au simţit cu siguranţă dinamoviştii. Au mai avut astfel de probleme şi la alte transferuri şi n-au putut obţine de la cumpărător suma maximă dorită.

Acum, pe vremuri de criză, cele două milioane de euro care ar fi venit de la Terek în schimbul lui „Săgeată” ar fi scos, cel puţin momentan, clubul din criză. S-ar fi conturat un buget pentru noul sezon, din care urma să fie plătite salariile fotbaliştilor.

Totul s-a năruit din cauza legislaţiei din România pe care acţionarii „câinilor” încearcă să o schimbe. „Trebuie să ne aliniem şi noi la moda din Europa. Suntem singura ţară din lume care percepe TVA la transferurile de jucători”, a afirmat Cristi Borcea.

Toate cluburile ar avea de câştigat

Gândurile dinamoviştilor sunt simple: să se folosească de relaţiile de la Ministerul de Interne pentru ca acestea să intervină la Ministerul de Finanţe în scopul de a elimina TVA-ul la plecările fotbaliştilor. Deşi şansele de reuşită sunt destul de mici, conducătorii din „Groapă” ar fi primii oameni din fotbal care ar încerca modificarea regimului fiscal din care toate cluburile din România ar avea de câştigat.

Cu Ropotan s-au chinuit două luni

Un alt caz în care TVA-ul a pus beţe-n roate unui transfer este cel al lui Adrian Ropotan, de astă-iarnă. Dinamoviştii au încercat două luni să-l vândă pe „Ropo” la Dinamo Moscova, lucru pe care, în cele din urmă, l-au reuşit. Ruşii nu înţelegeau de ce trebuie să suporte ei TVA-ul, crezând că, la mijloc, ar fi vorba despre vreo „schemă” a românilor. Până la urmă, Ropotan a plecat la Moscova pe 3 milioane de euro, plus taxele aferente în valoare de 600.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite