Exclusiv / Cupa României la fotbal se mută la Pro TV?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Fotbal intenţionează ca din sezonul viitor Antena 1 să nu mai transmită competiţia numărul doi din fotbalul autohton. Cea mai interesată de pachetul meciurilor este televiziunea din Pache Protopopescu, care se pare a început negocierile cu forul de la Casa Fotbalului.

Surse federale ne-au declarat că, în momentul de faţă, favoriţi pentru a achiziţiona drepturile tv pentru această competiţie sunt cei de la Pro TV, care ar fi făcut deja cea mai consistentă ofertă. FRF vrea să schimbe din următorul sezon formatul întrecerii, în sensul că semifinalele se vor juca în sistem tur-retur, ceea ce ar spori interesul. Contractul dintre Antena 1 şi FRF expiră după finala de sâmbătă de la Târgu Jiu, dintre CFR Cluj şi FC Timişoara.

De exemplu, un meci Steaua-Dinamo sau un Rapid-Craiova s-ar juca în două partide şi nu în una ca până acum. De asemenea, Sport.ro va transmite o parte din partide, cele mai interesante ajungând, cu siguranţă, pe Pro TV, post tv care a pierdut în această vară grupele Champions League, dar care a luat Europa League pe timp de trei ani.

"Ne interesează o continuare a colaborării, dar o decizie finală în acest sens nu a fost luată", ne-a declarat Radu Naum, şeful departamentului Sport din trustul Intact.

Cu toate că în ultimele ediţii, echipele de top care au mulţi suporteri nu au ajuns în fazele finale, audienţele Cupei României-Timişoreana au fost destul de mari. Partidele din sferturile transmise de Antena 1 pe 14 şi 15 aprilile s-au dovedit mai interesante pentru public decât spectaculoasele meciuri din Liga Campionilor, difuzate de Pro TV. Posturile au transmis partide importante din Liga Campionilor, respectiv Cupa României. Antena 1 a difuzat meciurile de la 20.45, Pro TV de la 21.45, astfel că, timp de o repriză, posturile s-au bătut direct pentru audienţe.

Marţi, partidele au scos un rating apropiat: peste 600.000 de telespectatori media în mediul urban. Miercuri însă, partida Dinamo-Rapid (Antena 1) a avut o medie de aproape 1.000.000 de telespectatori, faţă de aproximativ 650.000 la meciul dintre Porto şi Manchester United (Pro TV).

Rezultatele de audienţă, pentru mediul urban pe 14 şi 15 aprilie 2009 (sferturi de finală Cupa României / sferturi de finală Liga Campionilor) :

MARŢI

Antena 1: FC Vaslui – Unirea Urziceni

Repriza I – 764.300 telespectatori (6,6 rating)
Repriza a II-a – 636.000 de telespectatori (5,5 rating)
Pro TV: Chelsea - Liverpool
Repriza I – 574.000 telespectatori (5 rating)
Repriza a II-a – 764.000 de telespectatori (6,6 rating)

MIERCURI
Antena 1: Dinamo – Rapid
Repriza I – 961.400 telespectatori (8,3 rating)
Repriza a II-a – 970.000 de telespectatori (8,4 rating)
Pro TV: Porto - Manchester
Repriza I – 562.500 telespectatori (5 rating)
Repriza a II-a – 762.200 de telespectatori (6,6 rating)


•    (date obţinute de pe site-ul paginademedia.ro)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite