UEFA:" ŢSKA Moscova nu riscă excluderea din Liga Campionilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Formaţia ŢSKA Moscova, care s-a calificat în optimile Ligii Campionilor după victoria, de marţi, cu Beşiktaş (2-1), din ultima etapă a grupei B, nu riscă excluderea din competiţie din cauza suspendării a doi jucători ai echipei ruse depistaţi pozitiv, anunţă UEFA, citată de BBC.

"În acest caz este vorba de un medicament prescris, astfel că descalificarea echipei nu se aplică, este o pedeapsă ce se aplică doar jucătorilor", a declarat un purtător de cuvânt al organismului fotbalistic european, citat de BBC.

Serghei Ignaşevici şi Alexei Berezuţki au fost suspendaţi provizoriu, marţi, de UEFA, deoarece medicul grupării ruse nu a anunţat, la jocul cu Manchester United, din 3 noiembrie, că le va administra jucătorilor Sudafed, un derivat de pseudoefedrină.

Ignaşevici si Berezuţki, care au fost titulari la meciului împotriva lui Manchester United, de pe Old Trafford (scor 3-3), din grupa B a Ligii Campionilor, au fost supuşi unui control antidoping la finalul jocului disputat la începutul lunii noiembrie.

"Medicul echipei a recunoscut că a comis o eroare de procedură la jocul împotriva lui Manchester United", a anunţat clubul moscovit adăugând că medicul "nu a raportat faptul că jucătorii au luat Sudafed".

Acest medicament, folosit pentru a trata răceala, nu este în prezent pe lista produselor dopante, dar utilizarea sa trebuie să fie raportată la UEFA.

Înainte de audierea medicului de către instanţele forului european, UEFA a decis suspendarea provizorie a celor doi jucători.

ŢSKA Moscova, învingătoare în meciul, de marţi, cu Beşiktaş (2-1), a terminat pe locul doi al grupei B cu 10 puncte, în faţa formaţiei VfL Wolfsburg, poziţia a treia cu 6 puncte.

În ciuda acestei ierarhii, gruparea germană spera să participe în optimile Ligii Campionilor, legându-se de faptul că ŢSKA Moscova ar putea fi exclusă din competiţie după acest caz de dopaj.

"Dacă a existat un caz de dopaj, nu e just ca ŢSKA Moscova să participe în optimile de finală. În alte sporturi, cazuri de dopaj sunt întotdeauna pedepsite necruţător, aşa ar trebui să se întâmple şi în fotbal", a precizat directorul general al echipei Wolfsburg, Jurgen Marbach, pentru agenţia germană SID.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite