Sven Goran Eriksson, noul antrenor al "Elefanţilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sven Goran Eriksson a fost şi selecţionerul Angliei între 2001 şi 2006
Sven Goran Eriksson a fost şi selecţionerul Angliei între 2001 şi 2006

După ce şi-a dat demisia în urmă cu două luni de la cârma celui mai vechi club din lume, Notts County, tehnicianul suedez, Sven Goran Eriksson, se înhamă la un nou proiect ambiţios.

Veteranul de 62 de ani va sta pe banca naţionalei Coastei de Fildeş la Campionatul Mondial din Africa de Sud ce avea loc în această vară şi va încerca să-i conducă pe Drogba&Co spre fazele superioare ale competiţiei.

"Este un antrenor cu o experienţă dovedită, iar obiectivul său este să asigure o participare onorabilă la turneul final al Cupei Mondiale", se precizează într-un comunicat al Federaţiei ivoriene de fotbal.

Precedesorul său, bosniacul Vahid Halihodzic, a fost demis ca urmare a ratării accesului în finala Cupei Africii pe Naţiuni din Angola.

Sven Goran Eriksson nu va avea însă o misiune uşoară la World Cup, "Elefanţii" fiind plasaţi de sorţi în una dintre cele mai puternice grupe ale turneului, alături de Brazilia, Portugalia şi Coreea de Nord.

Suedezul a mai pregătit în trecut naţionalele Angliei, reprezentativă alături de care a atins de două ori sferturile Cupei Mondiale, în 2002 şi 2006, dar şi echipa Mexicului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite