Suporterii Legia Varşovia au făcut apel la jihad la meciul cu Hapoel Tel Aviv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamuz (dreapta) a marcat un gol pentru Hapoel
Tamuz (dreapta) a marcat un gol pentru Hapoel

Poliţia anchetează şi UEFA a fost solicitată să ia măsuri contra suporterilor antisemiţi ai formaţiei Legia Varşovia care au făcut apel la "Jihad", "războiul sfânt" al islamului, în timpul meciului cu israelienii de la Hapoel Tel Aviv, de joi, din grupa C a Ligii Europa, din care face parte şi Rapid.

Un banner cu inscripţia "Jihad Legia", în caractere arabe şi culoarea verde (n.r. - culoarea grupărilor islamiste), a fost desfăşurat la începutul meciului, câştigat cu scorul de 3-2, de Legia, pe teren propriu."Este un nou caz de comportament antisemit din partea grupurilor extremiste active pe stadioanele poloneze şi era ceva previzibil", a declarat Rafal Pankowski, responsabil al programului "Fotbal contra rasism în Europa", partener al UEFA.

"Anchetăm, ne vom întâlni cu organizatorii meciului şi cu reprezentanţii clubului", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Maciej Karczynski. "Legia va trebui să plătească", a afirmat un oficial al federaţiei poloneze, Miroslaw Starczewski, pentru cotidianul Gazeta Wyborcza. "Probabil că va fi o amendă, dar UEFA ar putea interzice chiar suporterilor echipei Legia să asiste la meciul retur cu Tel Aviv (15 decembrie)", a adăugat el.

Echipa poloneză Legia Varşovia a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (0-1), formaţia israeliană Hapoel Tel-Aviv, într-un meci din etapa a II-a a grupei C a Ligii Europa, din care face parte şi Rapid Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite