Suporterii Galatei nu-l mai vor pe Hagi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii echipei din Istanbul au devastat Stadionul „Ali Sam Yen“, la ultimul meci disputat pe această arenă. De la anul, Galata se mută pe un stadion nou
Fanii echipei din Istanbul au devastat Stadionul „Ali Sam Yen“, la ultimul meci disputat pe această arenă. De la anul, Galata se mută pe un stadion nou

După 0-2 cu Genclerbirligi, Gică Hagi şi-a pierdut şi sprijinul galeriei, iar ultimul meci al anului i-ar putea fi fatal. Fanii Galatei au strigat „Demisia“ şi au rupt scaunele din tribune, pe care le-au lăsat apoi în semn de protest în Piaţa Taksim, din centrul Istanbulului.

Fanii Galatei au avut parte de un rămas-bun cu gust amar în ultimul meci de campionat pe „Ali Sami Yen", înainte de mutarea pe noua „Turk Telekom Arena", prevăzută pentru 15 ianuarie 2011. „«Finala» cu Genclerbirligi s-a transformat într-un fiasco total! Din echipa ce stătea nu de mult lângă giganţi ca Real Madrid, AC Milan şi Barcelona nu au mai rămas decât tricourile!", a scris ieri „Fanatik". De altfel, toată presa turcă a fost nemiloasă după evoluţia dezamăgitoare a elevilor lui Gică Hagi din meciul cu Genclerbirligi, echipă care înaintea partidei ocupa poziţia a 15-a a clasamentului, la două puncte de retrogradare. „Adio trist Ali Sami Yen", a titrat Takvim după meciul în care o mare parte a fanilor Galatei i-au cerut „Regelui" demisia. „Fluierături, scaune rupte şi fotbal mediocru, dar mai ales voci care au cerut demisia", a fost şi caracterizarea făcută de agenţia Ajansspor.
La finalul meciului, însuşi Hagi, un monument de optimism când a acceptat pentru a doua oară banca lui Galatasaray, a părut resemnat.

Hagi: „Am întristat pe toată lumea"

„De-a lungul timpului, pe acest teren s-au obţinut performanţe foarte frumoase. A fost o seară în care am întristat pe toată lumea, nu voia nimeni o astfel de seară", a spus „Regele". Hagi, care consideră reacţia fanilor justificată, spune însă că din iarnă va lucra la reconstruirea echipei, astfel că, din retur, lumea să vadă o altă Galata. „Vom avea un stadion nou. Cu siguranţă, acolo trebuie să apărem cu o echipă nouă, în cel mai bun mod", a încheiat Gică. Galatasaray este pe locul 10 în clasament, la 16 puncte de liderul Trabzonspor şi la doar 12 puncte de „lanterna roşie" Kasimpaşa, singura echipă învinsă de Hagi în ultima lună.

Joc decisiv la Konyaspor

Antrenorul român mai are de jucat un meci în acest an, pe terenul celor de la Konyaspor. Un nedorit eşec i-ar putea fi fatal lui Hagi, chiar dacă, declarativ, başkanii echipei i-au oferit susţinerea. „Cei care mă cheamă la Academie să stea liniştiţi. Mai am treabă aici", spunea Hagi în urmă cu ceva vreme.

Ce au scris ziarele turceşti

Sabah: Performanţele de până acum ale lui Hagi ca antrenor nu inspiră încredere deloc.
Fotomac: Galatasaray primeşte aproape în fiecare săptămână goluri din situaţii similare, dar antrenorul român nu vede asta.
Vatan: Nu trebuie să ne supărăm pe Hagi. Asta e capacitatea echipei.

Mai slab ca Rijkaard!

Adus ca salvator, după un început dezastruos de sezon alături de Frank Rijkaard, Hagi are un palmares mai slab ca al olandezului în campionat. În primele opt meciuri ale sezonului, fostul antrenor al Barcelonei a adunat 12 puncte (4 victorii şi 4 înfrângeri), în timp ce în următoarele opt etape, de la instalarea românului, Galata a obţinut doar opt puncte (2 victorii, 2 remize şi 4 înfrângeri).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite