FOTBAL: Suporterii columbieni ar putea fi judecaţi precum teroriştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Suporterii columbieni ar putea fi judecaţi precum teroriştii
FOTBAL: Suporterii columbieni ar putea fi judecaţi precum teroriştii

Suporterii care vor comite acte de violenţă pe stadioanele din Columbia ar putea fi judecaţi precum teroriştii şi condamnaţi la pedepse cu închisoarea de până la 15 ani, conform unui proiect de lege înaintat Parlamentului columbian, informează AFP.

"Violenţele suporterilor trebuie calificate ca terorism, pentru că sunt cu adevărat acte criminale. Aceste manifestări se întâmplă cu o frecvenţă foarte mare şi trebuie încadrate la fapte penale şi, în afară de măsurile administrative şi pe cele care le ia poliţia, trebuia dat un exemplu foarte dur", a declarat deputatul Juan Carlos Granados, cel care a iniţiat proiectul de lege.

Clasificarea actelor de violenţă ale suporterilor ca terorism va fi încadrată în codul penal într-un capitol care se va numi "Vioneţă, dezordine şi terorism în cadrul evenimentelor sportive", iar pedepsele vor fi cuprinse între 10 şi 15 ani de închisoare. De asemenea, fanii violenţi pot primi şi amenzi cuprinse între 5.600 şi 56.000 de euro.

Cel mai recent incident s-a produs la data de 1 august, în timpul unui meci din etapa a 4-a din campionatul columbian dintre Quindio şi Atletico Nacional, când înfruntările între suporteri şi forţele de ordine s-au soldat cu 14 răniţi şi peste 30 de fani arestaţi.

Violenţele în Columbia au devenit ceva normal în ultimul timp, iar mai mulţi suporteri au decedat. De asemenea, în urma confruntărilor între fani sute de perosoane sunt rănite, iar pagubele materiale sunt şi ele foarte importante. În încercarea de a stopa aceste violenţe, Liga Profesionistă din Columbia a decis să le interzică suporterilor să poarte tricourile echipei favorite atunci când merg în deplasări.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite