Supercupa matadorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Torres (Chelsea Londra)
Fernando Torres (Chelsea Londra)

Fernando Torres şi Radamel Falcao sunt aşteptaţi să decidă primul trofeu european al sezonului.

Surprinzătoarea câştigătoare a Ligii Campionilor din sezonul trecut, Chelsea, şi învingătoarea de la Bucureşti din Liga Europa, Atletico Madrid, deschid practic sezonul competiţional continental de înalt nivel. Cele două formaţii, ambele pe val în campionat, au doi jucători în formă maximă: Fernando Torres şi Radamel Falcao.

Spaniolul lui Chelsea, care va evolua astăzi împotriva formaţiei la care a crescut, pare că şi-a regăsit linia golurilor în acest sezon. Torres a profitat de plecarea lui Drogba în China şi a devenit titularul cert al postului de atacant împins, marcând deja de trei ori, două goluri în campionat şi unul în Supercupa Angliei.

Radamel Falcao, „tigrul" din atacul lui Atletico, are şi el un debut fulminant. Nici în stagiunea precedentă nu se descurcase rău, marcând 24 de goluri în campionat, dar dezavantajul de a evolua într-o ligă cu Messi şi Ronaldo l-a trimis atunci doar pe trei în clasamentul golgheterilor. Acum, atacantul columbian de 26 de ani, pe care Anji forţează să-l transfere zilele acestea pentru 60 de milioane de euro, a marcat un hattrick în ultima etapă, cu Bilbao, în doar 30 de minute, şi e gata pentru al treilea său trofeu european după ce a câştigat de două ori la rând Europa League, cu Porto şi Atletico Madrid.

Roberto di Matteo şi Diego Simeone, ambii în vârstă de 42 de ani, au mai câştigat o dată Supercupa Europei, dar ca jucători. Italianul în 1998, cu Chelsea, iar argentinianul un an mai târziu, cu Lazio. Interesant e că amândoi au venit la actualele lor echipe la mijlocul sezonului trecut, înlocuindu-i pe antrenorii cu care Chelsea şi Atletico plecaseră la drum. „Unii ar crede că Chelsea ne e superioară pentru că a câştigat Liga Campionilor, dar când totul se decide într-un singur meci, lucrurile devin mult mai dificile", a declarat Simeone.

Terry e suspendat

În privinţa formaţiilor de start, există o singură mare absenţă. Cea a căpitanului lui Chelsea, John Terry, suspendat încă după roşul primit în semifinala Ligii cu Barcelona din sezonul trecut, din cauza căruia a ratat şi finala de la München. În
rest, „albaştrii" vor alinia ce au mai bun la dispoziţie, în frunte cu noua senzaţie din Premier League, belgianul Eden Hazard. Mijlocaşul de 21 de ani a fost decisiv în parcursul impecabil din acest start de campionat, în care Chelsea are trei victorii din trei meciuri şi se află pe primul loc. Hazard, adus de la Lille în această vară în schimbul a 40 de milioane de euro, are un bilanţ incredibil: un gol, patru pase decisive şi două penalty-uri obţinute în doar trei jocuri! 

5 Supercupe ale Europei a câştigat AC Milan, record al competiţiei. Barcelona are patru Supercupe, iar Liverpool şi Ajax câte trei.

3 antrenori români au câştigat acest trofeu: Ştefan Kovacs (Ajax, 1972), Anghel Iordănescu (Steaua, 1986) şi Mircea Lucescu (Galatasaray 2000).

19 ediţii au fost câştigate de câştigătoarele Ligii Campionilor, 12 de cele ale Cupei Cupelor şi 6 de cele ale Ligii Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite