Supercupă cu nervi, eliminări şi ratări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supercupă cu nervi, eliminări şi ratări
Supercupă cu nervi, eliminări şi ratări

CFR şi-a adjudecat primul trofeu al sezonului după un meci cu cinci lovituri de departajare irosite. Campioana şi deţinătoarea Cupei s-au duelat aseară 120 de minute pentru Supercupa României. Trofeul a fost adjudecat de CFR Cluj după lovituri de departajare.

CFR şi Unirea au început tare, de parcă jucau un meci decisiv pentru titlu. Două cartonaşe galbene încă din minutul 2. Protagonişti Paraschiv şi Peralta. Era clar pentru toată lumea că cele două puneau preţ pe Supercupă, spre deosebire de suporteri, care nu au fost interesaţi de meciul de deschidere a sezonului. Puţinii fani de pe Giuleşti au fost preocupaţi mai mult să-l înjure pe George Copos, finanţatorul Rapidului.

Cadu a revenit cu gol după cinci luni

Nervii s-au întins şi mai mult. Cadu l-a lovit cu cotul în gură pe Brandan, fară ca faza să fie sancţionată de centralul Georgian Ionescu. Jocul a continuat în acelaşi ritm şi cu multe cartonaşe, dar un singur eliminat în prima repriză: antrenorul Dan Petrescu, trimis în tribună pentru proteste. 

Revenit într-un meci oficial după cinci luni de absenţă, căpitanul clujenilor, Cadu, a fost cel care a reuşit să deschidă scorul (min 41).

Kone putea închide meciul

Bucuria ardelenilor nu a ţinut însă mult, pentru că Frunză a restabilit egalitatea imediat după pauză printr-o execuţie perfectă dintr-o lovitură liberă. Kone a avut victoria în vârful ghetei, dar a ratat incredibil pe final, trimiţând mingea în bară şi jocul în prelungiri.

Niciuna dintre echipe nu a mai găsit luciditatea necesară pentru a înscrie, aşa că meciul s-a decis la lovituri de departajare, acolo unde clujenilor le-au tremurat mai puţin picioarele. Jucătorii lui Dan Petrescu s-au întrecut în ratări de la punctul cu var, primii executanţi, Pădureţu, Rusescu şi Frunză nereuşind să-l învingă pe Nuno Claro, astfel că CFR a câştigat primul trofeu al sezonului.

Doar 2.000 de spectatori

image


Supercupa nu a atras suporterii la stadion. Aseară, în Giuleşti, erau doar 2.000 de oameni. Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a găsit o explicaţie:  “Lumea e în concediu. Şi dacă se juca în provincie era la fel”. Sectorul VIP era însă aglomerat. Lucescu jr., Victor Becali, Şiman, Lupescu, Mircea Sandu, Manea şi Bergodi au fost la meci.

3-4

După 90 de minute, scorul a fost 1-1.

Meciul s-a decis la lovituri de departajare. Au ratat  Pădureţu, Rusescu şi Frunză (Urziceni) şi Dubarbier şi Culio (CFR Cluj)
Urziceni: Grigore - Maftei (’100 E. Nicu), Galamaz, Bruno Fernandes, Bordeanu – I. Apostol, Paraschiv (’80 Ricardo), Brandan (’60 Pădureţu), Frunză - Bilaşco, Rusescu. Antrenor: Dan Petrescu.

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Cadu, Alcantara, Panin – Peralta (’67 Trică), Dani , Culio -  Mara (’67 Dubarbier), Ruiz (’81 Y. Kone), Deac Antrenor: Antonio Conceicao.

Goluri: ’40 Cadu, ’49 Frunză

Eliminaţi: Deac ’115

Stadionul Giuleşti: 2.000 de spectatori

Arbitru: Georgian Ionescu

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite