Super-Timişoara!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Timişoara a umilit Dinamo, scor 4-1, în semifinalele Cupei României. Bănăţenii nu-i mai învinseseră pe bucureşteni din 1997 (3-0 pe Bega). Criticile patronului Iancu l-au impulsionat pe Balint, care a câştigat duelul tactic cu Rednic. Timişorenii i-au surclasat pe dinamovişti la toate capitolele.

Cele două echipe s-au întâlnit ieri, la Cluj-Napoca, într-un anonimat total, într-o adevărată finală, nu doar a Cupei României, dar poate şi a campionatului.

Rivale la câştigarea titlului în Liga I, Dinamo şi FC Timişoara s-au înfruntat aseară într-un meci spectaculos şi plin de orgolii.

Pentru antrenorul bănăţenilor, Gabi Balint, această partidă era prilejul perfect de a scăpa de tirul acuzaţiilor venit de la patronul Marian Iancu.

Bazându-se pe cuplul disproporţionat ca înălţime, dar foarte eficace, Bucur-Magera, gruparea de pe Bega a avut o perioadă destul de slabă în startul partidei, scăpându-i pe „câini” din lesă de câteva ori.

Dănciulescu, Cristea sau Torje au încercat să „muşte” decisiv în primele douăzeci de minute, dar Pantilimon a scăpat cu faţa curată. Uriaşul ceh Lukas Magera a marcat din interiorul careului după o pătrundere urmată de un şut în bară al micuţului Bucur.

Chiar la debutul reprizei a doua, Balint l-a introdus pe Maxim în locul lui Magera, în timp ce Rednic a mizat pe Miranda şi Zicu. În mod şocant, dinamoviştii nu au reuşit să lege jocul, mijlocul fiind cel care a suferit cel mai mult.

A urmat un final de coşmar pentru ei. Abiodun a majorat scorul după o centrare a lui Latovlevici. Golul dinamovist părea că va relansa meciul, dar bănăţenii i-au mitraliat pe „câini”.

Bucur şi Nibombe au desăvârşit o victorie pe care bănăţenii o aşteptau din 1997, când Poli învingea Dinamo, scor 3-0, chiar în sezonul la finalul căruia bănăţenii au retrogradat.

image

Pe Dinamo e greu să o baţi cu 1-0. Ori o baţi la scor, ori deloc. Timişoara joacă deja ca o echipă campioană

image


Gabi Balint
antrenor FC Timişoara

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite