Suferinţă pentru români în Ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suferinţă pentru români în Ligă
Suferinţă pentru români în Ligă

Ladislau Bölöni a acuzat arbitrajul, Cristi Chivu a rezistat cu brio asalturilor Barcelonei, în timp ce Adi Mutu s-a remarcat doar prin efort şi voinţă la Fiorentina. După runda inaugurală a Ligii Campionilor, românii implicaţi direct în competiţie se pot lăuda cu o singură victorie.

Meciurile de la Kiev şi de la Liege au fost cele mai dramatice. Ucrainenii, cu Tiberiu Ghioane printre protagonişti, au câştigat cu 3-1, deşi, în minutul 70, erau conduşi de Rubin Kazan. În schimb, norocul i-a întors spatele lui Ladislau Bölöni.

Deşi Standard a condus cu 2-0 încă din minutul cinci, „tunarii“ de la Arsenal au întors soarta meciului printr-o reuşită controversată. La final, cel mai dezamăgit a fost antrenorul român, însă nu din cauza eşecului.

„A fost o mare greşeală de arbitraj la golul egalizator. Doi jucători în ofsaid şi un henţ clar la Song!“, a spus Bölöni, supărat şi pe naivitatea cu care fundaşii săi s-au lăsat depăşiţi în prelungirile primei reprize, atunci când Arsenal a punctat pentru prima dată, prin danezul Bendtner.

Chivu: „Am suferit cu Barcelona“

Porniţi la drum cu intenţia de a câştiga Liga Campionilor, italienii de la Inter Milano au fost nevoiţi să recunoască superioritatea Barcelonei în duelul direct din faza grupelor.

„Am făcut o primă repriză bună, apoi am suferit puţin. Suntem mulţumiţi de rezultat (n.r: 0-0)“, a spus românul Cristi Chivu, unul dintre cei mai buni jucători ai nerazzurilor. „A trebuit să joace împotriva lui Messi, pe care l-a stopat excelent. Argentinianul a fost nevoit să-şi caute alte zone de acţiune“, l-a caracterizat „Gazzetta dello Sport“ pe fundaşul român.

image

Chivu l-a blocat perfect pe Messi  Foto: Afp

Mutu „încă nu e Mutu“!

La fel ca Bölöni, Mutu are şi el motive să se plângă de arbitraj. Fiorentina a pierdut meciul de la Lyon din cauza eliminării nejustificate a lui Gilardino. Schimbat după pauză din motive tactice, Mutu a impresionat doar prin risipa de efort şi ambiţia cu care i-a chinuit pe fundaşii francezi. „Încă nu e Mutu!“, l-a caracterizat presa italiană, evidenţiind lipsa realizărilor tehnice.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite