Sud-estul Asiei, patria pariurilor ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Asia, pariurile sportive sunt o industrie de zeci de miliarde de euro! De exemplu, doar thailandezii, un popor considerat sărac, au pariat mai bine de un miliard de dolari pe meciurile de la Cupa Mondială din 2006. Nu este, deci, nicio mirare că această activitate a atras atenţia crimei organizate, în ultimii ani sud-estul continentului, în special ţări ca Singapore şi Malaysia, ridicându-se ca sediu central al mafiei pariuri

Antrenorul i-a cerut portarului să ia goluri

Meciurile vizate sunt, în general, cele din ligile inferioare sau cele cu un nivel scăzut de interes din partea publicului. Asta nu înseamnă însă că nu s-a încercat şi intrarea în Liga Campionilor sau Cupa Mondială de exemplu! Este celebru cazul fostului antrenor al Beninului, neamţul Reinhard Fabisch, care a pretins, în 2008, că a fost abordat de un cetăţean singaporez pentru a aranja prima întâlnire de la Cupa Africii, cu Mali! În 2005, Chow Kwai Lam, antrenorul malaeysian al echipei Paya Lebar Punggol, din Singapore, a fost amendat cu 50.000 de dolari după ce s-a aflat că-i ceruse portarului său să ia cât mai multe goluri într-un meci de campionat.

Preşedintele federaţiei chineze, demis

Tentaculele caracatiţei au ajuns şi în China şi în Coreea de Sud, unde au fost operate deja zeci de arestări în rândul jucătorilor sau oficialilor implicaţi în blaturi. Cel mai cunoscut este cazul preşedintelui federaţiei chineze, Nan Yong, eliberat din funcţie în ianuarie 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite