Suarez a intrat în istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luis Suarez  a câştigat de unul singur meciul cu Chile
Luis Suarez a câştigat de unul singur meciul cu Chile

Atacantul a marcat toate golurile echipei sale în meciul Uruguay-Chile 4-0.

Luis Suarez, poreclit „El Pistolero", a intrat în istoria Uruguay-ului vineri noapte. A marcat toate golurile echipei sale în meciul cu Chile, scor 4-0, şi a devenit primul jucător care a reuşit o astfel de performanţă într-un meci de calificare la Cupa Mondială.

Suarez a „lovit" de două ori cu capul, o dată cu piciorul stâng şi o dată cu piciorul drept, dovedind iar că este un fotbalist complet. Imediat, fanii de pe Estadio Centenario (Montevideo) s-au ridicat în picioare şi l-au aplaudat la scenă deschisă pe cel care a fost desemnat MVP la Copa America din acest an. „Am mai înscris câte patru goluri într-un meci de două ori pe vremea când jucam la Ajax, dar niciodată la naţională", a afirmat Suarez, care a prins şi lista scurtă din care se va alege câştigătorul „Balonului de Aur".

Şapte fraţi, crescuţi doar de mamă

Suarez s-a născut în Salto (Uruguay) şi este al patrulea din şapte fraţi. S-a mutat cu familia la Montevideo când avea şapte ani, iar pe când avea nouă ani părinţii au divorţat. Toţi băieţii au rămas alături de mamă, dar el a păstrat legătura şi cu tatăl. A învăţat fotbalul pe străzile din Montevideo, iar la vârsta de 11 ani a fost invitat să dea probe de joc pentru o echipă de tineret finanţată de federaţie, dar nu a putut participa deoarece nu şi-a putut cumpăra ghete de fotbal. În cele din urmă a ajuns la juniorii celor de la Nacional.

5,5 milioane de la Liverpool

A explodat la Ajax, pentru care a marcat 81 de goluri în 110 meciuri, iar acum joacă la Liverpool, acolo unde primeşte o leafă de 5,5 milioane de euro pe sezon. La echipa naţională, el a marcat de 26 de ori în 52 de partide şi, având în vedere faptul că are numai 24 de ani, Suarez ar putea deveni cel mai bun marcator din istoria Uruguay‑ului. Momentan, Diego Forlan este lider în acest top, cu 32 de reuşite, dar a ajuns deja la 32 de ani, iar cariera lui se apropie de final. 

Messi, de nota 5

Lionel Messi a făcut un nou meci slab la naţională, cu Bolivia (1-1), iar presa nu l-a iertat. „Repriza a doua a fost una dintre cele mai proaste din istoria jocurilor făcute de el la naţională. S-a pierdut între fundaşii oaspeţilor. Cu siguranţă, Messi de la naţională nu este Messi de la Barcelona", au scris jurnaliştii de la cotidianul „Ole", care l‑au notat doar cu 5.

4 este locul pe care Uruguayul l-a ocupat la Mondialul din 2010. Suarez a marcat trei goluri în şase meciuri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite