Ionel Ganea: „Stuttgart e învinsă doar când o vezi în autocar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Ganea: „Stuttgart e învinsă doar când o vezi în autocar“
Ionel Ganea: „Stuttgart e învinsă doar când o vezi în autocar“

Ionel Ganea, fost jucător al nemţilor, dar şi al bănăţenilor, spune că VfB este o echipă bună, dar că are şi lacune. Managerul sportiv al dinamoviştilor crede că Timişoara poate ajunge în grupele Ligii. Ionel Ganea a jucat patru ani pentru şvabi şi unul pentru bănăţeni. Tocmai de aceea, fostul atacant are o opinie pertinentă despre întâlnirea dintre FC Timişoara şi VfB Stuttgart.

Dacă există un om de fotbal, care poate face o analiză înainte de partida FC Timişoara – VfB Stuttgart (mâine, 21.45, TVR 1), atunci el este managerul sportiv de la Dinamo.

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău se află în faţa celui mai important examen din istoria clubului timişorean. „Dubla“ cu VfB Stuttgart, din play-offul Ligii Campionilor, nu-l sperie pe Ionel Ganea, managerul sportiv al echipei Dinamo.

Fost jucător al şvabilor, în perioada 1999-2003, dar şi al formaţiei de pe Bega (2007-2008), Ganea are mare încredere în valoarea de acum a timişorenilor. Oficialul dinamovist crede chiar că Timişoara poate produce marea surpriză, şi anume calificarea în grupele Ligii Campionilor. Deşi au trecut şase ani de când a plecat din Stuttgart, ex-atacantul şi-a păstrat relaţiile cu cei de acolo. „De la Stuttgart mai vorbesc la telefon cu Jochen Schneider, fost coleg cu mine, care este acum director sportiv.“

„Ganezul“ ştie care este atuul şvabilor. „Chiar dacă merg pe mâna Timişoarei, cum se spune, pe Stuttgart n-o baţi până n-o vezi în autocar. Ca orice nemţi, ei nu renunţă niciodată. Aşa că ai noştri trebuie să joace şi după minutul 90”, a conchis Ionel Ganea.

Stadionul va fi arhiplin

Partida de mâine seară se va juca cu casa închisă. Pe lângă cele 20.000 de bilete scoase la vânzare înainte de meciul cu Şahtior de la Timişoara, organizatorii au mai tipărit alte 10.000 de tichete, puse în vânzare de ieri.

Fanii au primit împreună cu biletul pentru meciul cu ucrainenii şi un tichet pe care, începând de joi, au avut posibilitatea să-l preschimbe cu un bilet pentru meciul cu Stuttgart. Aproximativ 18.000 de tichete au fost preschimbate până ieri, clubul lăsând o portiţă şi pentru suporterii din afara localităţii, care pot opera schimbarea chiar în ziua meciului, la sediul clubului.

Tichetele pentru meciul cu Stuttgart costă 25 de lei la peluze, 50 de lei pentru tribunele I şi a II-a, 90 de lei la tribuna 0, 175 de lei pentru loje şi 250 de lei în zona VIP.

Nemţii, cu infirmeria plină

După ce în prima rundă a Bundesligii l-au pierdut pe titularul postului de fundaş dreapta, Christian Trasch (fractură la încheietura mâinii), şvabii au mai primit o lovitură.

Astfel, în meciul cu Freiburg (4-2) de sâmbătă, mijlocaşul Martin Lanig s-a ales cu o ruptură de ligamente la genunchi. „Va lipsi aproape jumătate de an. E o pierdere importantă pentru noi”, a spus tehnicianul lui Stuttgart, Markus Babbel. Accidentările suferite de Trasch şi de Lanig se adaugă problemelor medicale pe care la are Ciprian Marica, internaţionalul român având şanse minime să fie în teren mâine, la Timişoara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite