„Studenţii“ fac legea în Liga lui Mitică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci fotbalişti de la Sportul luptă în derbyul FC Timişoara - Unirea Urziceni, pentru supremaţia în campionatul intern. Gigel Bucur, Stelian Stancu, Florin Maxim contra Dacian Varga şi Tibi Bălan se vor duela mâine în cel mai interesant meci al etapei.

Ialomiţenii, ajunşi în Banat din postura de lideri, îl au pe banca tehnică pe Dan Petrescu, nimeni altul decât antrenorul celor cinci fotbalişti pe vremea când formau o echipă de temut în Regie.

Cu cele şase puncte pe care speră să le primească de la TAS, timişorenii lui Gabi Balint ar fi pe prima poziţie în Liga 1, la un punct distanţă de Unirea lui Petrescu. Convinşi că îşi vor recupera punctele, fotbaliştii de pe Bega speră să mărească avansul faţă de ocupanta locului doi şi spun că nu se vor preda în faţa Unirii. „Este un meci decisiv pe care îl vom câştiga. Numai la asta ne gândim“, a mărturisit Gigel Bucur, unul dintre oamenii-cheie ai meciului. Interesant este că fostul fotbalist al Sportului.

Stundenţesc alături de coechipierii lui Stelian Stancu şi Florin Maxim se vor întâlni duminică seară cu bunii lor prieteni de pe vremea când formau „gaşca nebună din Regie“, Tibi Bălan şi Dacian Varga.

Despre cei doi, Bucur are numai cuvinte de laudă: „Toţi sunt jucători tineri, extrem de talentaţi. Din păcate pentru noi, sunt sub contract cu altă echipă. Eu, sincer, mi-aş fi dorit să fie acum la Timişoara. Ce echipă nu ar fi mult mai solidă dacă ar avea jucători ca Varga şi Bălan? Sunt foarte periculoşi, ei pot decide singuri soarta unui meci!“ Vârful Timişoarei este sigur că va avea mult de muncit în faţa formaţiei pregătite de Dan Petrescu, antrenor cu care el a lucrat la Sportul. „Unirea este o echipă bine organizată, foarte puternică şi mobilă. Se vede mâna lui Dan Petrescu. A muncit mult cu ei şi a reuşit să formeze un grup foarte sudat, unit”, a  mai precizat Gigel Bucur.

Ce s-a ales de echipa fantastică?

Mare parte din jucătorii care terminau pe locul patru în sezonul 2005/2006 s-au transferat imediat după ce Sportul a fost retrogradat. Majoritatea au ajuns la echipe de top. Stancu şi Maxim, la Timişoara, Varga şi Bălan, la Urziceni, sub formă de împrumut, până în vară, Stăncioiu, la CFR, Lazăr şi Mazilu, la Rapid, ultimul continându-şi drumul apoi în Ucraina, la Dnepr şi apoi Arsenal Kiev.

În schimb, Cruceru s-a transferat la Farul Constanţa, iar Raţiu a poposit la Gloria Buzău. Singurii care se mai regăsesc la Sportul sunt Secăreanu, Ferfelea şi Nae. Gigel Bucur nu a făcut parte din această echipă fantastică, el transferându-se la Timişoara chiar în debutul sezonului respectiv. ;

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite