Străinii lui Dinamo, puşi la zid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Victor Becali a declarat că unii dintre fotbaliştii aduşi de dinamovişti de „afară” sunt mai slabi decât jucătorii de la Dinamo II. Mourtala Diakite din Mali, angolezul Ze Kalanga şi venezueleanul Gualberto Campos nu au confirmat după ce s-au transferat la gruparea alb-roşie. 

Eliminarea lui Dinamo din primul tur al Cupei UEFA a adus în discuţie campaniile „subţiri” de transferuri pe care şefii „câinilor” le-au făcut în ultimii doi ani. Impresarul Victor Becali i-a criticat pe unii dintre jucătorii străini din lotul dinamovist.

„Dinamo este cea mai mare dezamăgire în Europa. Nu au nicio scuză. Eu i-am spus lui Borcea că va avea probleme cu NEC. Decât să joci la Dinamo cu Diakite, Ze Kalanga, Campos, mai bine joci cu cei de la Dinamo II. Măcar de la ei te aştepţi de la ceva. De la ăştia la ce să te aştepţi, dacă îl bagi pe Mitea, care nu a jucat un an de zile?”, a spus Victor Becali la GSP TV.

În campaniile de transferuri din 2007 şi 2008, Dinamo a cheltuit puţin peste 5 milioane de euro pentru aducerea a treisprezece fotbalişti. Acţionarii şi-au recuperat suma şi chiar au obţinut un mic profit numai din transferul lui Radu Ştefan la Lazio (5,4 milioane euro).

Fără prime cu Farul

După umilinţa din cupele europene, dinamoviştii şi‑au propus să salveze sezonul prin câştigarea titlului în Liga I. Primul pas poate fi făcut în această seară, când Dinamo întâlneşte pe teren propriu Farul Constanţa, de la ora 19.00.

„Noi suntem pe primul loc în campionat meritat, pentru că am câştigat. Acum ne vom concentra numai pe campionat şi sper să rămânem pe primul loc, dar pentru Steaua şi CFR Cluj va fi mai greu pentru că vor avea mai multe meciuri într-o săptămână”, a spus Mitea.

Dinamoviştii vor juca fără prime următoarele meciuri din Liga I. Decizia a fost luată de conducere încă de la meciul tur cu Nijmegen, dar şefii dinamovişti au renunţat la sancţiune după succesul „câinilor” la Bistriţa.

„Vrem să câştigăm toate punctele cu Farul şi să rămânem pe primul loc. Normal că este greu să nu jucăm pe prime, dar noi trebuie să ne facem treaba”, a mai spus Mitea.

Ion Marin „ţinteşte” un punct

Farul a reuşit să plece cu o remiză albă din Ştefan cel Mare anul trecut. Antrenorul „rechinilor”, fostul jucător şi tehnician dinamovist Ion Marin, vrea să profite de supărarea din vestiarul „câinilor” după eşecul cu NEC. „E un joc în care ne punem speranţe. Sperăm într-un rezultat bun, ca şi anul trecut, când am făcut 0-0 la Bucureşti. Este o atmosferă proastă la ei după ratarea calificării. Dinamo nu mai are demult acea răutate în joc pentru care era cunoscută”, a declarat Ion Marin.

image

Decât să joci la Dinamo cu Diakite, Ze Kalanga, Campos, mai bine joci cu cei de la Dinamo II. Măcar de la ei te aştepţi de la ceva, pe când de la străini...

image


Victor Becali,
impresar

5

- milioane de euro au cheltuit dinamoviştii pentru aducerea de jucători în ultimii doi ani

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite