Stomatologul Bölöni a extras trei puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

RC Lens a obţinut în mod dramatic prima victorie cu tehnicianul român pe bancă, 2-1 cu Saint-Etienne. Echipa lui Bölöni a întors soarta meciului în două minute, într-un moment în care fanii lui Lens îşi huiduiau favoriţii.

Lăsând la o parte meciul de Cupă cu PSG (1-5), se poate spune că stomatologul Bölöni a debutat cu dreptul în tentativa de a salva „măseaua stricată" numită Lens.

În meciul cu Saint-Etienne, tehnicianul român a apelat la o „extracţie" dureroasă pentru ca gruparea din nordul Franţei să cunoască din nou gustul victoriei după mai mult de două luni. Un meci tensionat, cu rare ocazii de gol, a fost dinamitat în ultimul sfert de oră, scenariul nefiind însă pe placul cardiacilor din Lens.

Oaspeţii deschiseseră scorul printr-un autogol, moment în care fanii de pe „Felix Bollaert" nu au mai rezistat, întorcându-le spatele favoriţilor cu huiduieli şi cu scandări de genul „Mişcaţi-vă fundurile!". Roş-galbenii s-au conformat şi au marcat de două ori, mai întâi printr-un penalty, apoi cu un autogol care a anulat ghinionul de la reuşita lui Saint-Etienne.

Pe marginea terenului, Bölöni era ca un vulcan, bucurându-se ca un copil. În euforia victoriei, românul a uitat de comportamentul fanilor atunci când echipa era condusă, complimentându-i: „Au fost al 12-lea jucător!"

A vrut să joace la Lens

„Lens n-a murit!", a scris L'Equipe despre gruparea „Sang et Or", care rămâne pe locul 19 (penultimul) în Ligue 1, însă imediat în spatele contracandidatelor la retrogradare. „Sunt fericit că pot să ajut un club la care mereu mi-am dorit să ajung, chiar şi atunci când eram jucător. Am găsit o atmosferă fantastică aici", a mai spus Bölöni.

Românul se gândeşte deja la restanţa cu Caen de la finalul săptămânii, care o poate scoate pe Lens de pe locurile care duc în liga secundă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite