„Stoichiţă a furat meserie de la mine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Stoichiţă a furat meserie de la mine!“
„Stoichiţă a furat meserie de la mine!“

„Lippi“ şi-a început cariera în prima ligă ca secund al lui Halagian. La o lună după ce, în campionat, ardelenii au smuls o remiză în Ghencea, roş-albaştrii vor să-şi ia revanşa în optimile Cupei.

Puţini îşi mai amintesc că începuturile carierei de antrenor ale lui Mihai Stoichiţă se leagă de numele lui Florin Halagian, directorul tehnic al Gloriei Bistriţa şi adversarul său din această seară.

După două campionate ca principal la Callatis Mangalia şi Autobuzul Bucureşti, actualul tehnician al Stelei a fost luat, în sezonul 1993-’94, sub aripa protectoare a „Armeanului“. La vremea respectivă, Halagian era antrenorul lui Dinamo.

„L-am luat secund pentru că vedeam în el un tânăr promiţător şi un antrenor ambiţios. Se vede treaba că nu m-am înşelat! Mihai a furat meserie de la mine, aşa cum şi eu am învăţat la rândul meu de la alţii“, a povestit Halagian pentru „Adevărul“.

Oficialul Gloriei spune că echipa lui Jean Pădureanu va încerca să forţeze calificarea în această seară: „Mă simt ca la 20 de ani când întâlnesc Steaua şi Dinamo într-un timp atât de scurt, dar stau bine cu inima. O să fie greu, mai ales că steliştii se simt răniţi după acel 1-1 din campionat“.

Managerul sportiv al Stelei, Basarab Panduru, susţine că Florin Halagian este principalul atu al Gloriei: „De când a venit domnul Halagian, Bistriţa a obţinut rezultate bune şi s-a demonstrat că pentru a fi antrenor nu trebuie să ai laptop şi să faci şcoala la Coverciano“.

Parcurs ruşinos în Cupa României pentru Steaua

image

În ultimele cinci sezoane, roş-albaştrii n-au reuşit decât o singură dată să depăşească faza optimilor de finală ale Cupei României, iar de trei ori au cedat în faţa unor adversari din eşalonul secund.

Deşi Mihai Stoichiţă susţine că doreşte să-şi adjudece trofeul în acest sezon, steliştii au deplasat la Bistriţa un lot de rezerve, din care fac parte trei jucători de la Steaua II, Mustaţă, Alex Iacob şi Albu, dar şi „renegatul“ Bibişkov (foto).

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite