„Ştiinţa“ Craiova, lăudată pentru fotbalul prestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au terminat turul pe locul şase, oltenii sunt primii la capitolul spectacol în Liga I. Opiniile sunt împărţite, mai ales că nu există nicio echipă cu un parcurs constant în acest sezon.

Mai mulţi reprezentanţi de seamă ai fotbalului românesc au acceptat iniţiativa noastră de a desemna formaţia din Liga I cu cel mai frumos joc.

Locul şase (28 puncte), ocupat de craioveni la finalul turului,  nu i-a indus în eroare pe intervievaţi. „Mi-a plăcut Universitatea Craiova pentru fotbalul modern practicat, chiar dacă a mai avut şi unele sincope.

Este de apreciat mai ales că oltenii au un lot în care sunt foarte mulţi jucători tineri”, ne-a spus Emeric Ienei, fostul selecţioner al echipei naţionale.

Şi Marius Stan, directorul general al Oţelului Galaţi, i-a lăudat pe juveţi, dar nu numai: „Cel mai frumos fotbal l-au practicat Oţelul, Universitatea Craiova şi FC Argeş. Un numitor comun al acestor echipe l-a reprezentat preocuparea de a juca deschis, tinereţea loturilor şi faptul că au în lot mulţi fotbalişti crescuţi în propria pepinieră”.

Mircea Rădulescu, directorul Şcolii de antrenori din cadrul FRF, a fost mai nuanţat: „Niciuna dintre echipe nu a avut un parcurs constant. Echipele au avut evoluţii oscilante, contradictorii. Aici o vină o au şi antrenorii. Aş remarca totuşi pe Unirea”.

Lui Porumboiu nu i-a plăcut nicio echipă

Subiectivismul nu l-a ocolit pe Cornel Penescu, patronul lui FC Argeş. El şi-a văzut propria echipă ca practicantă a celui mai frumos fotbal. „Dacă nu ne «haleau» arbitrii, eram mai sus în clasament”, a spus piteşteanul.

Deşi, la un moment dat, CFR Cluj era lăudată pentru joc, campionii nu au primit prea multe felicitări. „Dintre echipele pe care am putut să le văd, clujenii mi-au plăcut cel mai mult”, ne-a spus Dinu Gheorghe, preşedintele braşovenilor.

Au fost însă şi păreri neutre. „Sincer, nu aş remarca nicio echipă”, a spus fostul internaţional Ilie Dumitrescu, aceeaşi opinie având-o şi Adrian Porumboiu, finanţatorul echipei din Vaslui.

image

Oţelul, Craiova şi FC Argeş au jucat deschis. Echipele se bazează pe jucători tineri, mulţi dintre ei fiind crescuţi în propriile pepiniere ale cluburilor

image


Marius Stan
director general Oţelul

image

Noi am jucat cel mai frumos fotbal din Liga I. Dacă nu eram dezavantajaţi de  arbitri, cu siguranţă acum ocupam un loc mult mai bun în clasament

image


Cornel Penescu
patron FC Argeş

Universitatea Craiova

image


Echipa tip: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Bărboianu, Prepeliţă, Dilevski, Gângioveanu – Baird, Fl. Costea

Antrenor: Nicolo Napoli

Cele mai spectaculoase echipe

1.     Universitatea Craiova - 4 voturi

2.     FC Argeş - 3 voturi

3-4. Unirea Urziceni - 2 voturi
        Oţelul Galaţi - 2 voturi

5-6. CFR Cluj - 1 vot
        FC Timişoara - 1 vot

Cum au votat intervievaţii

Emeric Ienei (fost selecţioner) - Univ. Craiova

Mircea Rădulescu (preşedinte al Şcolii de antrenori) - Urziceni

Mihai Stoica (preşedinte Unirea) - FC Argeş

Ilie Dumitrescu (fost internaţional) - niciuna

Cornel Penescu (preşedinte FC Argeş) - FC Argeş

Dinu Gheorghe (preşedinte FC Braşov) - CFR Cluj

Ionuţ Lupescu (director general FRF) - Univ. Craiova

Adrian Porumboiu (finanţator FC Vaslui) - niciuna

Marius Stan (preşedinte Oţelul) - Oţelul, FC Argeş, Univ. Craiova

Dumitru Dragomir (preşedinte LPF) - FC Timişoara, Urziceni, Univ. Craiova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite