Steve Mandanda, dinastia portarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul Franţei are trei fraţi, toţi goalkeeperi de perspectivă. Considerat unul dintre cele mai mari talente ale francezilor, Steve Mandanda s-a impus la naţională în dauna unor portari de renume.

Atacanţii lui Piţurcă vor întâlni la Constanţa prima vedetă a unei familii-fenomen în fotbalul mondial. Steve Mandanda, titularul din poarta naţionalei Franţei, mai are trei fraţi, toţi portari promiţători.

Steve s-a născut pe 28 martie 1985 la Kinshasa, iar în momentul de faţă apară poarta celor de la Olympique Marseille. A debutat în Ligue 1 în august 2005, ca jucător al echipei Le Havre. A sărit imediat în atenţia specialiştilor deoarece timp de patru jocuri nu a încasat niciun gol. Mandanda a încercat apoi un transfer la Aston Villa, dar englezii nu au crezut în talentul lui. În schimb, Marseille a văzut în el un mare portar, astfel că în 2007 i-a oferit un contract pe o perioadă de cinci ani. În tot acest timp, Mandanda a trecut pe la toate echipele naţionale ale Franţei.

În ordine, Franţa U-21, Franţa B şi, începând din acest an, Franţa A. Mai mult, selecţionerul Domenech a decis să meargă pe mâna lui în aceste preliminarii, astfel că el a fost titular în jocurile cu Austria şi cu Serbia. “Meciul cu România se anunţă exploziv.

Toată lumea ştie situaţia grupei, contextul în care se va juca acest meci. Oricum, întotdeauna este presiune mare la naţionala Franţei. Obiectivul nostru este să dăm totul pentru naţională şi să ajungem la Cupa Mondială”, a declarat goalkeeperul de 23 de ani.

Familie de campioni

Steve Mandanda mai are trei fraţi şi toţi trei sunt portari foarte valoroşi. Parfait are 18 ani, face parte din lotul lui Bordeaux şi este deja internaţional congolez. Parfait a debutat în naţională pe 5 februarie 2008 într-un meci Congo-Franţa B. El a intrat în repriza a doua a meciului, dar nu s-a putut duela cu fratele său mai mare, cel care a apărat poarta Franţei B doar în prima repriză.

Poarta naţionalei Franţei U-16 este apărată tot de un Mandanda, de data asta Riffi. La cei 15 ani ai săi, Riffi şi-a găsit loc în lotul celor de la Caen. Mezinul, Ever, are numai nouă ani şi joacă pentru Lusitanos Saint-Maur.

Este considerat a fi mai talentat decât ceilaţi fraţi şi se pregăteşte să devină un portar mare urmărind antrenamentele celor de la Marseille.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite