Steliştii n-au câştigat niciun derby în Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 2-2 cu CFR Cluj, 0-1 cu Dinamo şi 0-1 cu Unirea Urziceni, roş-albaştrii n-au reuşit să învingă nici în ultimul meci cu o echipă tare din campionat, remizând în Ghencea cu Rapid. Un meci fără spectatori nu poate fi pe placul aproape nimănui. Aproape pentru că Hizo şi Stoichiţă s-au simţit aseară ca peştele în apă. Strigătele lor puternice au animat atmosfera din Ghencea.

Citiţi şi:


Înainte de meci, puteai jura că eşti la un amical. Pupături, schimburi de amabilităţi şi îmbrăţişări duioase au fost momentele care au surprins pe toată lumea.

Odată cu fluierul de start, lucrurile s-au schimbat radical. Războinicul Golanski s-a luat ca în cartier de Bozovici, Szekely s-a enervat pe Herea după ce mijlocaşul giuleştean i-a arătat ce înseamnă controlul balonului, în timp ce durul Marius Constantin a dat de pământ ca la luptele greco-romane cu adversarii săi din linia mediană. Despre fotbal mai puţin.

Bănel şi-a găsit un adversar care fuge cel puţin la fel de repede ca el, în persoana brazilianului din apărarea giuleştenilor, Helder. „Baby Rapid” a înţeles repede care-i joaca şi, după câteva mingicăreli de maidan, golgheterul reinventat Herea a marcat la o bâlbâială a defensivei steliste.

Dayro, două goluri în două meciuri

„Nu vezi nimic la echipă, o zvâcnire, ceva!”, remarca Gigi Becali amărât din lojă  la începutul reprizei secunde, iar Stoichiţă, parcă telepatic, a înţeles mesajul. L-a schimbat pe Golanski cu Kapetanos, iar grecul a declanşat faza din care Dayro Moreno a reuşit egalarea.

“Două meciuri, două goluri. E fotbalist ăsta”, a reacţionat latifundiarul, mulţumit că îl poate evalua din nou pe „nestematul” său columbian la câteva milioane de euro. Cele două echipe au alergat hotărâte după victorie, însă Dayro, Kapetanos sau Buga s-au dovedit sterili în faţa porţilor lui Bornescu şi Zapata.

Din păcate, în Liga I, fotbaliştii adevăraţi sunt o raritate, iar derby-ul Steaua – Rapid a fost atât de sărac, încât vizionat după un
Liverpool – Manchester, programat câteva ore mai devreme, ar fi părut ca o porţie de brânză de vaci venită după o friptură copioasă.

1 - 1

Steaua: Zapata -  Golanski, Baciu (57 Kapetanos), Rada  - Szekely (85 Ochiroşii), Pleşan (75 Onicaş), Toja, Nicoliţă - Surdu, Dayro Moreno.

Antrenor:  Mihai Stoichiţă.

Rapid: Bornescu -  Helder,  Adr. Iordache, R. Fernades (54 Mardare), Bozovici - M. Constantin, C. Lazăr (82 Matici) - Buga,  Spadacio, Herea (46 Şt. Grigorie)  – Ioniţă.

Antrenor:  Viorel Hizo.

Goluri: Dayro 61 / Herea 27

Stadionul Steaua.: Meci fără spectatori.

Arbitru: Stefan Messner (Austria)

Becali: „Ce noroc au ţiganii ăştia!“

image

Copos şi Becali s-au ţinut de şotii. Patronul Stelei l-a strâns pe rapidist de gât şi i-a spus pe un ton glumeţ: „Numai tu eşti bă norocos, tu şi bruneţii tăi!“

Asta după ce la final de meci urlase în văzul lumii: „Ce noroc au ţiganii ăştia!”„Prima repriză a fost a noastră, a doua a Stelei”, s-a rezumat să spună George Copos. Becali a avut însă altă părere: „Am jucat măgăruşul cu rapidiştii. Ne-am jucat de-a şoarecii şi pisica. Trebuia să-i batem“.

Telex

  • Conflict Stoichiţă – M. Constantin. Fairplay-ul s-a destrămat spre finalul meciului, când Stoichiţă s-a certat cu Marius Constantin. Bozovici a sărit în ajutorul colegului său, strigând către Stoichiţă: „Stai jos!”
  • Marius Constantin, titular de ziua lui. Rapidistul a împlinit ieri 25 de ani, iar Viorel Hizo a decis să-i ofere drept cadou titularizarea. Acesta a jucat în premieră pentru giuleşteni pe postul de închizător.
  • Becali, nemulţumit de Szekely. „E capăt de linie băiatul ăsta”, şi „Ăsta e nebun”, a comentat Becali la oficială, strigând apoi către Stoichiţă: „Soate-l bă pe-ăsta!”
  • Hizo îl atacă pe Cesinha! „Dulăul” s-a dezlănţuit la adresa mijlocaşului, care nu mai vrea să rămână la Rapid. „Nu s-a simţit lipsa lui Cesinha. Ce a făcut el pentru Rapid? Are doar un gol. Buga are şase, Herea tot şase”, a tunat Hizo. Cesinha a plecat în Portugalia, motivând că e accidentat.
  • Bornescu spune că arbitrul a fluierat ofsaid la golul Stelei! Centralul Messner a creat derută în rândul rapidiştilor la reuşita lui Dayro. „A fluierat ofsaid, iar jucătorii s-au oprit. Aşa am luat gol”, a explicat Bornescu. Centralul arevenit asupra deciziei, validând golul.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite