Ştefan Radu: „Dinamo să mă aştepte peste zece ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Radu: „Dinamo să mă aştepte peste zece ani“
Ştefan Radu: „Dinamo să mă aştepte peste zece ani“

Fotbalistul spune că este prea devreme pentru a reveni în Liga I, dar vrea din nou la naţională. Ştefan Radu a început de trei zile pregătirile cu echipa de club. Fundaşul lazialilor este dornic să demonstreze că-şi merită în acest sezon postul de titular la echipa romană.

„Adevărul“: Fane, credeam că vei rămâne în România şi după vacanţă...

Radu Ştefan: Păi aş fi rămas, că Bucureştiul nu pot să-l compar cu niciun oraş din lume. Roma este o Capitală cu tradiţie, cu multe monumente istorice care te lasă mască, însă acolo unde am familia este pentru mine cel mai fumos loc din lume.

Să înţelegem că te-ar fi tentat şi o revenire la Dinamo?

Dinamo este şi va rămâne mereu în sufletul meu. Sunt „câine până la moarte”, dar este prea devreme să fac pasul înapoi. Poate peste vreo zece ani o să revin. Dincolo de asta, nu au fost deloc discuţii între cele două cluburi, în privinţa întoarcerii mele în România.

Şi totuşi, la Lazio nu prea ai jucat în ultimul timp...

Am început ca titular, pe postul de fundaş stânga, dar au apărut nişte accidentări, care m-au făcut să-mi pierd locul în echipă. Acum, ­mi-am propus să prind un loc de titular.

Nu-ţi convine să joci fundaş stânga?

Mie cel mai mult îmi place în centrul apărării, acolo este locul meu. Dar dacă aşa au considerat antrenorii, nu am avut ce să fac.

Victor Piţurcă te-a scos din circuitul echipei naţionale. Ai ceva să îi reproşezi?

Nu, chiar nimic. Între noi nu a fost vorba de niciun conflict, aşa cum s-a zvonit. Nu m-a convocat pentru ultimele meciuri, din cauză că nu prea jucam pe la echipa de club.

Răzvan Lucescu te-a contactat până acum?

Nu. Important e deocamdată să joc la echipa de club. Cred că a venit momentul să evoluez şi eu mai mult şi apoi va veni şi naţionala.

Lazio pleacă la drum cu un nou antrenor, Ballardini. Ce ştii despre el?

Pare băiat bun, însă mi-e greu să exprim o părere despre el în acest moment. Poate după cantonamentul verii pe care îl vom petrece la Auronzo di Cadore, o să pot să mă pronunţ.

Diferă pregătirea fizică făcută în Italia, faţă de cea din România?

Sincer diferă. De exemplu, anul trecut a fost foarte greu pentru mine. Am alergat prin Alpi, între Austria şi Italia de mi-a venit rău, timp de 30 de zile. Nu mă mai confruntasem cu o astfel de pregătire. Şi la noi este greu, dar ţine mai puţin. Aici este nevoie de un cantonament mai lung, deoarece campionatul nu se întrerupe deloc.

Foştii tăi colegi de la Dinamo nu trec prin momente tocmai plăcute...

Îi înţeleg şi pe suporterii lui Dinamo pentru că au demonstrat dintotdeauna că îşi iubesc echipa. Se poate şi mai rău însă. Aici am fost înconjurat de 300 de suporteri a lui Lazio, după un antrenament. Ne ameninţau şi ne înjurau. Până la urmă ne-am împăcat, după ce am reuşit să câştigăm Cupa Italiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite